Zalău: Aproape 300 de bilete de autobuz cumpărate prin SMS, într-o lună

În prima lună de funcționare a serviciului SMS pentru bilete cu o călătorie și abonamente de o zi pe autobuzele din Zalău s-au cumpărat 291 de bilete cu o călătorie și 25 de abonamente pentru 24 de ore. Chiar dacă serviciul prin SMS este nou la nivel de Zalău, utilizatorii transportului public în comun s-au dovedit a fi interesați de noua posibilitate de plată a călătoriilor.

Transportul urban de călători TC 40 minute cu plată prin SMS este taxat de la 1 ianuarie cu 3 lei, iar transportul urban de călători TC 1 zi (abonament pentru 24 ore) cu plata prin SMS costă 12 lei.

Conform noilor tarife, un bilet de autobuz cu o călătorie, pe hârtie sau electronic, costă 3 lei, față de doi lei cât a fost până în decembrie; un abonament lunar costă 84 de lei; un abonament pentru 15 zile costă 42 de lei, iar un abonament săptămânal este 21 de lei.

Prețul unui „bilet suprataxă”, plătit de cei care sunt prinși circulând fără abonament sau bilet valabil, s-a dublat și costă 80 de lei.

Tarifele au fost majorate în cadrul ședinței Consiliului Local din cauza creșterii semnificative a prețurilor la energie, combustibili, a salariului minim pe economie, a taxelor și impozitelor care intră în cheltuiala societății.

Abonamentele la Transurbis se pot solicita și online odată cu operaționalizarea, în luna noiembrie, a serviciului e-ticketing, iar numărul unic pentru cumpărarea de bilete cu o călătorie și de abonamente pentru o zi, prin SMS, este 7442.

Numărul este valabil în toate rețelele de telefonie mobilă.

TUZ Zalău: valabilitatea cardurilor de călătorie se poate prelungi online

Conducerea Transurbis Zalău reamintește elevilor și părinților acestora că este nevoie de validarea lunară a cardurilor de călătorie pentru transport gratuit de care beneficiază elevii din municipiul Zalău. Valabilitatea cardurilor de călătorie, atât pentru elevi, pentru pensionari, cât și pentru toți abonații transportului public în comun se poate prelungi direct pe site-ul Transurbis, la secțiunea carduri și bilete.

”Pentru a beneficia de gratuitatea serviciilor publice de transport local, elevii din învățământul preuniversitar acreditat/ autorizat/ pensionarii și celelalte categorii de beneficiari solicită centrelor de emitere a documentelor de transport, aparținând operatorului de transport public local S.C. Transurbis S.A. Zalău, eliberarea documentului de calatorie pentru transportul local de tipul Tichet/Titlu de călătorie elevi/Card, cu valabilitate lunară. Valabilitatea tuturor cardurilor de călătorie poate fi prelungită în sistem on-line prin accesarea paginii de internet a S.C. Transurbis S.A. www.tuz.ro Secțiunea Carduri & Bilete – Reîncărcare carduri/ Portofel electronic sau la punctele de distribuție a biletelor și abonamentelor din cadrul SC Transurbis SA Zalău. Elevii au obligația de prelungire lunară a cardului de călătorie iar pensionarii anual”, transmit reprezentanții operatorului de transport public.

Circulația fără deținerea de bilete, abonamente sau carduri de călătorie a căror valabilitate lunară nu a fost prelungită constituie contravenție și va fi sancționată cu amendă.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *