Zalău: 34 de familii vor avea facturi mai mici la încălzire

Alte două blocuri de locuințe din Zalău au devenit mai eficiente energetic și mai aspectuoase după finalizarea lucrărilor de investiții prin fonduri nerambursabile accesate de municipalitate.

Este vorba de blocurile SB42 și 1B de pe strada Simion Bărnuțiu pentru care reprezentanții Primăriei Municipiului Zalău au efectuat recepția lucrărilor.

”Prin proiectul de investiții <Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe C, SB42 și 1B din municipiul Zalău> am urmărit scăderea consumului anual specific de energie cu cel putin 50 la sută, creșterea numărului de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie de la 0 la 58, scăderea consumului anual de energie primară și scăderea consumului anual specific de energie pentru încălzire”, au transmis reprezentanții Primăriei Zalău.

Valoarea totală a acestui proiect derulat prin fonduri europene este de aproape 2,2 milioane de lei, din care doar 1 milion de lei sunt fonduri nerambursabile.

La blocul 1B, investiția a cuprins lucrări de reabilitare termică a anvelopei blocului în care sunt 15 apartamente. S-a recurs la izolarea termică a fațadelor – partea opacă cu o grosime a termoizolației de 15 cm; s-au închis balcoanele și logiile cu tâmplărie termoizolantă, s-a procedat la termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă; a fost izolat termic planșeul peste subosol, a fost reparat acoperișul tip terasă și reparat sistemul de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei; au fost reparate trotuarele de protecție și s-au refăcut finisajele interioare aferente spațiilor comune din bloc.

Același tip de lucrări au fost executate și la blocul SB4, doar că a fost reabilitat și acoperișul și au fost înlocuite corpurile de iluminat din spațiile comune ale locatarilor din cele 19 apartamente cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață;

În total, 34 de familii beneficiază de aceste investiții finalizate și vor avea facturi mai mici la încălzire.

În acest an, Primăria Municipiului Zalău, prin firmele câștigătoare ale licitațiilor de executare a lucrărilor, a finalizat modernizarea a patru blocuri de locuințe: Blocul 80 – scara A, blocul A16, blocul SB42 și 1B.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut