Zalau: 30 de parcuri in asteptarea banilor

A fost aprobata documentatia tehnico-economica
In sedinta de consiliu din 27 aprilie, consilierii au aprobat nu mai putin de 5 proiecte de hotarare pentru amenajarea de locuri de joaca si spatii verzi in mai multe zone din municipiu. Firma care s-a ocupat de intocmirea proiectului tehnic, SC Sanero Composites SRL Pitesti, a identificat zonele unde urmeaza sa fie amplasate spatiile de joaca. “Pentru stabilirea locatiilor s-au inventariat toate locurile libere din cartiere, sau locurile unde au fost amenajate spatii de joaca si s-au avut in vedere si solicitarile cetatenilor. In primul rand, s-a optat pentru amenajare in acele cartiere unde nu existau deloc sau erau insuficiente aceste locuri”, a precizat Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau.
Costuri de zeci de miliarde
Potrivit proiectului aprobat de consilierii locali, noi spatii de joaca ar trebui construite in Bradet (5 la numar), in cartierul Pacii (7), in Porolissum si pe strada Simion Barnutiu (tot 7 spatii noi), in Dumbrava Nord (6), dar si pe strazile Corneliu Coposu si Crisan (5). Administratia locala intentioneza sa doteze spatiile cu tot mobilierul necesar – tobogane, banci, balansoare etc. – iar costurile totale vor depasi 40 de miliarde de lei vechi.
“In cadrul tuturor intalnirilor pe care le-am avut cu cetatenii, una dintre cele mai pregnante solicitari a fost amenajarea de spatii de agrement, de relaxare, pentru toate varstele. Este si preocuparea noastra, de imbunatatire a calitatii vietii in oras”, a spus primarul Radu Capilnasiu.
Eterna problema – banii
Desi proiectul tehnic este realizat, iar aceste locuri de joaca sunt absolut necesare, edilii nu stiu inca de unde vor face rost de bani. “Am efectuat aceste studii, in vederea evaluarii necesarului de fonduri, si suntem in etapa de identificare a surselor”, a declarat Manuela Ghiurutan.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *