Yachtingul, echitația și alpinismul, pe lista sporturilor olimpice pentru care se acordă burse de merit

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport au aprobat, prin protocol, lista campionatelor naționale în sporturi olimpice pentru care se vor acorda burse de merit elevilor de gimnaziu și liceu în anul școlar 2024 – 2025.

Conform Legii învățământului preuniversitar, elevii de gimnaziu și liceu care au obținut medalii de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice beneficiază de burse de merit din bugetul Ministerului Educației.

„Sute de elevi participă în fiecare an la campionatele naționale de baschet, atletism, canotaj, scrimă, tenis și alte sporturi olimpice. Acești elevi sunt un model de perseverență, devotament și curaj pentru colegii lor. E important să le recunoaștem rezultatele și să-i susținem în drumul lor spre performanță! Estimăm că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de burse de merit anul viitor școlar pentru performanțele lor sportive! Succes, dragi elevi, și felicitări pentru munca voastră de zi cu zi!, spune Ligia Deca, ministrul Educației.

Pe listă figurează, pe lângă sporturi tradiționale precum handbal, fotbal, tenis, gimnastică, volei sau lupte, alpinismul și escalada, badmintonul, skeleton, monobob, echitația, snowboard, biathlon, taekwondo și yachting.

Vezi lista completă a sporturilor pentru care se vor acorda burse de merit elevilor de gimnaziu și liceu AICI

sursa foto: wikipedia

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *