Weekend dedicat Nopții Europene a Muzeelor la Zalău

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău organizează și-n acest an Noaptea Muzeelor, un eveniment care se organizează anual în țările europene.

Astfel, sâmbătă, 14 mai, cu începere de la ora 14,00, în curtea muzeului din Zalău sunt programate concursuri, ateliere și multe activități dedicate familiilor. Pentru că la fiecare ediție Muzeul din Zalău alege o tematică, anul acesta activitățile dedicate Nopții Muzeelor se axează pe colaborarea cu alte instituții de cultură, de cercetare sau școli – ”Muzeul și prietenii săi”.

Pentru ziua de sâmbătă, atelierele interactive sunt susținute atât de muzeu, cât și de Centrul deCercetări Biologice Jibou, Biblioteca Județeană ”I.S. Bădescu” Sălaj, Palatul Copiilor Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău sau Colegiul Național Silvania Zalău. De asemenea, de la ora 19,00, va avea loc un moment artistic susținut de elevii Liceului de Artă ”Ioan Sima” Zalău.

Pentru că este un eveniment organizat la nivel național, Noaptea Muzeelor înseamnă și vizitare gratuită a expoziției de bază a Muzeului, vizitatorii beneficiind de acces liber începând cu ora 20,00 și până la miezul nopții.

Duminică, de ziua Muzeului

Chiar dacă Noaptea Muzeelor are loc o singură zi, în 14 mai, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău oferă vizitatorilor două zile de evenimente. De ce? Pentru că duminică, 15 mai, este ziua muzeului, se împlinesc 71 de ani de la înființare. Astfel că, duminică, între orele 14,00 și 18,00, organizatorii susțin ateliere interactive în curtea instituției. Familiile cu copii, dar nu numai, sunt așteptate să se implice în activități cu tematică diversă: ateliere de confecționat podoabe, exerciții de caligrafie din trecut, atelier de confecționat etichete militare, concurs cu patru probe speciale, exerciții de cultură generală, atelier de bricolaj sau să accepte provocarea de a realiza propria expoziție virtuală cu modele 3D ale pieselor de muzeu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut