Incendiu in Brebi
Pompierii sectiei din orasul Jibou, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Porolissum” al judetului Salaj, a intervenit vineri, 9 ianuarie 2009, in jurul orei 19.45, pentru a stinge incendiul izbucnit la o anexa a gospodariei lui M. Vasile din localitatea Brebi, comuna Creaca.
„Cauza probabila de incendiu a fost folosirea intentionata a unei surse de aprindere de catre persoane necunoscute”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al ISU, slt. Lucian Jacodi.
Au ars astfel o cantitate importanta de fan, 20 de cornieri de lemn si aproximativ 15 metri patrati din acoperisul surii.
„Prin interventia pompierilor militari au fost salvate bunuri in valoare de 40.000 lei (400 de milioane in lei vechi)”, a mai spus Jacodi.
Tot un piroman
A doua zi, sambata, 10 ianurie, in jurul orei 21,00, pompierii din Jibou au fost din nou solicitati pentru a stinge un incendiu, de aceasta data, la casa lui S.Viorica din localitatea Somes Odorhei, in care locuia cu chirie C. Vasile.
Grav este faptul ca si de aceasta data incendiul pare sa fi fost provocat in mod intentionat. Flacarile au mistuit mobilierul precum si acoperisul casei pe o suprafata de circa 56 metri patrati, iar pompierii au reusit sa salveze materiale in valoare de 7500 de lei (75 de milioane in lei vechi).