Vrem și episodul următor cu Cristian Terheș

Nimeni nu e mai presus de lege, nu? Și, totuși, avem un europarlamentar cu care ne mândrim, că, deh, e din Zalău, și ne reprezintă cu patos prin Parlamentul European. Și-i urmărim aventurile europene cu interes. Cum a fost ultima, când, împreună cu un coleg de-al său, croat, au încercat să meargă la job fără să prezinte certificatul verde. În semn de protest față de obligativitatea acestuia, nu au vrut să-l prezinte la intrarea în clădire. Bașca au făcut un live pe Facebook unde în timp scurt au primit feedback de la alți cetățeni vajnici care sunt în asentimentul lor.

Protest, revoltă, exercițiu de imagine. Cristian Terheș stie unde poate să câștige imagine și marșează acolo, profitând de lipsa de informație sau de informația prost înțeleasă. Este salvatorul nostru, al tuturor. Că doar el nu vrea să prezinte certificatul verde când i se cere, i se încalcă un drept, el e europarlamentar și are doar drepturi. Cum avem și noi. Responsabilitățile sunt ale altora.

Ar fi interesant de aflat și ce s-a întâmplat după live-ul eroic de pe Facebook. Până la urmă a prezentat certificatul verde? A reușit să intre la locul de muncă sau a persistat în acțiunea sa de bravadă? A pierdut ziua de muncă și plata aferentă sau a închis camera și s-a încolonat cuminte să treacă prin filtrul de securitate de la intrarea în clădire?

Oricum, urmărind activitatea haioasă a europarlamentarului nostru de pe Facebook, putem face o observație: acolo, în live-ul de la Parlamentul European, e chiar respectuos, nu ridică tonul, nu devine „șoșoc”, dar în live-urile neaoșe, prin talk-show-rile mioritice tonul i se schimbă de parcă invocă apocalipsa. Se simte, totuși, că acolo respectă civilizația europeană, iar nouă ne poluează urechile cu stridențe, de parcă nu am merita altceva. Văzând că poate să fie și civilizat în proteste, cerem episodul doi de la Parlamentul European, dar să vedem și că nu e doar un exercițiu de imagine. Îți asumi până la capăt consecințele, dacă tu chiar crezi în ce militezi, nu doar faci paradă pe Facebook, apoi devii cuminte și bifezi încă o prosteală pentru ăia mulți.

About Author

10 Replies to “Vrem și episodul următor cu Cristian Terheș”

  1. M-ați derutat cu acest titlu ( “Vrem … “) , altfel nu citeam articolul . Acest individ nu mă interesează , ba dimpotriva…
    Așa că excludeți-mă dintre cei care “vrem ” .

  2. Ziarista asta ii dusă cu pluta nici măcar nu realizează că acest certificat verde erodează drepturi fundamentale și pune în pericol viața oamenilor, pt că nici un vaccinat nu are garanția nu se va infecta din nou.

    1. Vaccinul inseamna preventie. Nimeni nu poate garanta imortalitate. Are o eficienta de 90…si ceva la %. Drepturile tale fundamentale se termina cand incalci drepturile altora, cum ar fi dreptul la sanatate.

    2. Ce te freaca pe tine grija ca se infecteaza aia vaccinati? Ma ta…..le dar de gripa sezoniera iti garanteaza cineva ca nu te imbolnavesti? Dar multi tampiti ca tine nu stiu ca de fapt scopul vaccinului e sa nu faci forme grave.

  3. “If you have to be persuaded, reminded, pressured, lied to, incentivized, coerced, bullied, socially shamed, guilt-tripped, threatened, punished and criminalized… If all of this is considered necessary to gain your compliance — you can be absolutely certain that what is being promoted is not in your best interest.” – Ian Watson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *