Vrajeala electorala servita in crasma de doctorul Sorin Oprescu

Un discurs dezlanat si plin cu dezacorduri gramaticale. Promisiuni populiste si slab argumentate oferite cu emfaza unui public strans de pe drumuri si inghesuit intr-un restaurant. Asa poate fi sintetizata vizita prezidentiabilului Sorin Oprescu in Jibou.
Din capul locului, Sorin Oprescu a tinut sa nu dezminta legendara lipsa de punctualitate a bucurestenilor si a intarziat aproape o ora la intalnirea cu simpatizantii din Salaj adunati in mare graba intr-un local din centrul Jiboului.
Discursul lui Oprescu a abundat in atacuri anti – sistem, desi doctorul din capitala a facut parte vreo 15 ani din sistemul pe care luni seara l-a blamat cu “manie proletara”.
Privitor la criza si la conditiile economice actuale din Romania, Oprescu a spus ca “sunt bani in tara, dar ca sunt folositi aiurea”. Candidatul independent a adaugat ca pensiile trebuie mentinute cel putin la nivelul la care sunt acum si indexate in raport cu inflatia.
“Nimeni nu ne poate ajuta, nu vine nimeni sa faca lucrurile in locul nostru. Bunicii nostri i-au asteptat 50 de ani pe americani, dar acestia nu au venit. Si noi trebuie sa ne ajutam singuri. Trebuie sa vedem unde ne sunt banii tarii. Eu abia dupa ce am ajuns primarul capitalei mi-am dat seama cum se fura in tara asta”, a precizat Oprescu.
Acesta a declarat ca o modalitate de a revigora economia tarii este dezvoltarea agriculturii, dar in mod real si “nu facand pariuri de genul celui facut in mandatele trecute de Petre Roman”. In privinta solutiilor concrete, chirurgul nu a putut spune prea multe, afirmand doar ca fermierii trebuie sa-si primeasca subventiile pentru a putea supravietui.

“Criza este intretinuta artificial de Traian Basescu pentru a-si mentine partidul la putere, pentru a trece mai usor acest ciclu electoral”, a declarat Sorin Oprescu.
Candidatul independent a aratat ca a observat, cu ocazia vizitei in Salaj, ca locuitorii judetului sunt “frustrati” pentru ca “politicienii de la Bucuresti i-au uitat din punctul de vedere al infrastructurii si al posibilitatilor de dezvoltare”.
Pledand pentru un presedinte independent, Sorin Oprescu a spusca el nu are “nici stapani, nici butoane”.
El a adaugat ca premierul trebuie sa fie si el un independent, un tehnocrat, care sa-si desemneze ministri profesionisti, care se gasesc in partidele politice.
Candidatul Oprescu a promis ca, in cazul in care ajunge presedinte, ii va linisti pe “nebunii astia” si va instala o stare de normalitate. Sigur ca nici in acest caz, in afara jignirilor de peluza, Sorin Oprescu nu a putut demonstra cum va normaliza situatia din tara, tinand cont de faptul ca nu are nici un fel de sprijin politic intr-un viitor mandat.
Marinarul ar trebui sa conduca doar nava
Sustinand independentii cu pregatire profesionala pentru ocuparea functiilor de conducere in stat, Oprescu a sugerat ca foarte multi neaveniti au atributii importante, dar pe care nu sunt capabili sa le duca la bun sfarsit. Astfel, in opinia lui, fiecare individ trebuie sa activeze in domeniul in care se pricepe. “Popa sa-si conduca biserica, doctorul spitalul, iar marinarul nava”, a spus Oprescu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *