noiembrie 26, 2022

Vouchere de vacanta pentru 2020

Guvernul premierului Ludovic Orban a decis ca voucherele de vacanta pentru 2020 sa pastreze valoarea stabilita de precedentul Executiv, respectiv 1.450 de lei de persoana. Nu a fost luata inca o hotarare in privinta voucherelor pentru extrasezon.
"Institutiile publice (…), indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, acorda, anual, in perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, vouchere de vacanta in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat", prevede Ordonanta de urgenta a Guvernului 107/2018.
Practic, la sfarsitul anului 2018 s-a stabilit valoarea voucherelor de vacanta atat pentru anul 2019, cat si pentru anul 2020. Iar premierul Ludovic Orban a confirmat ca bugetul pe anul viitor va lua in calcul aceasta valoare:
"Sigur, propunerea va fi sa mentinem voucherele la nivelul anului 2019. Asta va fi propunerea in Legea bugetului de stat", a spus Orban.
In urma cu cateva luni, a fost lansat in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta privind introducerea unui nou tip de voucher, de aceasta data pentru extrasezon. Cu o valoare de 2.080 de lei, el ar urma sa fie utilizat numai in perioadele aprilie – mai si octombrie – noiembrie.
Soarta acestor vouchere pentru extrasezon nu a fost inca transata, desi Guvernul Orban si-a exprimat intentia de a nu renta la idee. Deocamdata, proiectul de OUG se afla pe agenda de lucru a cabinetului si nu a ajuns in faza de adoptare.
Voucherele de vacanta pot fi acordate fie in format tiparit, fie in format electronic, conform legislatiei in vigoare, si pot fi folosite numai in unitati turistice din interiorul tarii. Acestea se acorda bugetarilor pentru recuperarea si intretinerea capacitatii de munca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *