octombrie 7, 2022

Voluntarii Crucii Roşii Sălaj au oferit zălăuanilor consultaţii şi consultanţă ieri pe platoul de marmură

Crucea Roşie, filiala Sălaj, a marcat ieri Ziua Mondială a Sănătăţii printr-o amplă acţiune pe platoul de marmură din faţa Prefecturii Sălaj. Evenimentul a început la ora 15.30. Pe platou au fost prezenţi peste 50 de voluntari ai Crucii Roşii Sălaj, care au împărţit pliante de conştientizare a populaţiei, iar trei medici voluntari ai Crucii Roşii Sălaj au oferit consultaţii medicale gratuite, au măsurat tensiunea arterială şi glicemia celor doritori, dar au oferit şi sfaturi despre nutriţie. Voluntarii au mai oferit şi demonstraţii celor interesaţi să înveţe cum pot oferi primul ajutor. 

“Este necesar ca populaţia să conştientizeze de ce este nevoie să înveţe să acorde primul ajutor. Am încercat chiar să introducem în şcoli ore de prim ajutor, însă cadrele didactice nu au dovedit prea mare disponibilitate. Încercăm pe cât posibil să le oferim celor care doresc cursuri de prim ajutor ca să ştie ce să facă în caz că sunt martori ai unui eveniment nefericit iar ambulanţa sau SMURD nu ajunge în timp util din cauza traficului sau a altor probleme”, ne-a spus Lorena Filip, directorul Crucii Roşii Sălaj.
De la Filip Lorena am aflat că voluntarii Crucii Roşii strâng zilele acestea alimente de la cei dispuşi să doneze persoanelor sărace.
“Ne concentrăm acum pe sărbătoarea Paştelui. Vrem să le oferim persoanelor sărace sau care nu îşi permit o mică bucurie de Învierea Domnului”, ne-a mai spus ieri Lorena Filip.  stop_coloana 
La evenimentul de ieri a participat şi preşedintele de onoare al Crucii Roşii Sălaj, Ionel Ciunt, care s-a arătat bucuros de participarea voluntarilor şi că multe persoane careau fost în trecere au venit la cort să îşi măsoare tensiunea sau glicemia.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.