In aceste zile, sportivii de la Volei Club Remat au inceput antrenamentele. Chiar daca inca se mai duc tratative pentru definitivarea lotului, la Zalau vor evolua sportivi cunoscuti in tara, voleibalisti din Serbia si doi juniori de la CSS Zalau.
La inceputul acestei saptamani, a avut loc prima intrunire a lotului de volei REMAT si primele antrena-mente. Dupa cum am aflat de la directorul executiv al Clubului, Nicu Sarb, s-au prezentat la Zalau urmatorii jucatori: Borota, Afloarei, Ciortea, Ilies, Maries, Todoran. Vali Pereu se afla in Germania pentru un control medical. Despre Veliko Petkovici am aflat ca se afla in programul echipei nationale a Serbiei, iar contractul cu el va fi perfectat cat de repede, deoarece reprezentantii clubului sunt „in discutii avansate” cu jucatorul. Echipei de la poalele Mesesului i s-a mai alaturat si jucatorul Gavrilovic, de la gruparea sarba Ribnica din Kraljevo. Cei doi juniori de la CSS Zalau, Adrian Pop si Mihai Ciupe, vor juca la REMAT (acesta din urma a si demarat pregatirile) si vor avea dubla legitimare. Directorul executiv al clubului ne-a mai spus ca se poarta discutii pentru inca un ridicator, doi centri si un jucator de zona II, si ca nu ar fi exclusa posibilitatea ca Sorin Pop sa ramana imprumutat la Torpi Targu Mures.
Inca nu e nimic sigur, sunt doar discutii referitoare la eventualitatea ca Ateljevic, Aleksic si Despotovski sa joace la Zalau.
De pregatirea lotului se vor ocupa cei doi antrenori: Dragan Djordjevic si Aurel Vlaicu, precum si un preparator fizic, din Serbia, Ierotievic Dejan.
Reprezentantul Clubului a mai mentionat faptul ca ieri jucatorii care s-au prezentat la Zalau au avut proba cantarului si cea de alergare fizica, iar pregatirea actuala se va desfasura in functie de rezultatele fiecarui membru al lotului.
In aceste zile, precum si pe parcursul saptamanii viitoare, membrii lotului de la REMAT vor avea program de pregatire pe plan local, dupa care vor participa la un turneu international de pregatire in Serbia. In cursul lunii septembrie voleibalistii nostri vor sustine meciuri amicale de prezentare a lotului, iar in perioada 2-4 octombrie, la Zalau, va fi organizat un turneu amical de volei. „Din punct de vedere fizic, sportivii nostri asteapta sa se apuce de treaba, la fel ca si noi, pentru ca avem un obiectiv indraznet fixat de conducere, locul I in campionat”, a declarat Nicu Sarb.