Volei Municipal Zalău, fără replică in derby-ul cu SCMU Craiova

În derby-ul etapei a VII-a, vicecampioana României a primit o lecție de volei din partea oltenilor lui Dănuț Pascu, care s-au impus cu un sec 3 – 0


SCMU Craiova – Volei Municipal Zalău 3 – 0 (17, 22, 14)


Cele cinci victorii obținute în sezonul trecut în fața Craiovei sunt acum doar o amintiri pentru Volei Municipal Zalău, care duminică a pierdut fără drept de apel derby-ul de la Craiova.

În fața oltenilor lui Dănuț Pascu, vicecampioana nu a avut nicio șansă și a fost învinsă în trei seturi de o echipă mult mai montată și mai motivată, care a arătat un volei de mare calitate.

Dorința de revanșă în tabăra gazdelor s-a văzut încă din primul set, pe care SCMU Craiova la început cu elan și a avut 8 – 5 la prima întrerupere tehnică. Zalăul a restabilit egalitatea la nouă, dar Craiova a revenit rapid la conducere și a avut 16 – 13 la al doilea timp de odihnă. Diferența de pe tabelă s-a mărit, iar Stoev a solicitat time-out la 20 – 15. Acest lucru a contat foarte puțin deoarece elevii săi au comis multe greșeli nepermise, iar Craiova a profitat și s-a impus la 17.

Jocul Zalăului a arătat mai bine în setul al doilea, în care a avut 2 – 0 în debut. Vicecampioana a jucat mai exact și a condus cu 8 – 6, însă avantajul a fost fragil și oltenii au preluat conducerea la 11 – 10, pentru prima dată în acest set. S-a jucat echilibrat, iar Volei Municipal Zalău s-a desprins din nou la 17 – 14, după un time-out solicitat de Stoev. Oltenii au egalat la 17 prin Ene, iar Ghionea și-a adus echipa în avantaj la 18 – 17.
Finalul a devenit ”încins”, iar la 23 – 22, Olteanu a intrat în locul lui stop_coloana Lescov. Pascu a simțit pericolul și a cerut time-out, iar elevii săi au închis rapid setul după două execuții perfect, ultima direct din serviciu!

La 2 – 0, Zalăul s-a demoralizat total, iar în setul trei a pierdut contactul cu adversara încă de la început. După 8 – 4, Craiova s-a distanțat la 16 – 8, reușind să facă și spectacol în fața vicecampioanei. Stoev a încercat alte soluții și l-a trimis în teren pe Bălean în locul lui Leo, dar Volei Municipal Zalău a părut precum o echipă fără idei, iar acest lucru a arătat și tabelă: 16 – 8 la al doilea time-out tehnic.
A fost o chestiune de timp până când SCMU Craiova să câștige partida, dar Laurențiu Lică și colegii săi și-au permis și luxul să facă spectacol în fața vicecampioanei. Pe final, în tabăra oltenilor a intrat și Georgescu (fostul jucător al Zalăului), partida fiind închisă de gazde în setul trei la 14.

După această înfrângere, Volei Municipal Zalău a coborât pe locul 6, în timp ce SCMU Craiova a urcat în fotoliul de lider, având 7 victorii din tot atâtea partidei. Pentru gruparea de sub Meseș urmează miercuri, meciul tur din optimile Cupei CEV, în deplasare din Elveția de la Lausanne, după care la finele săptămânii viitoare va juca în campionat un alt meci greu, acasă, cu fruntașa Explorări Baia Mare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *