Volei Municipal Zalău, din nou in finala Cupei Romaniei

Volei Municipal Zalău, din nou in finala Cupei Romaniei

După victoria categorică din tur, elevii lui Marian Constantin s-au impus fără probleme şi în returul semifinalei de la Baia Mare, în doar trei seturi

Având parte și de un culoar favorabil, Volei Municipal Zalău a profitat din plin de faptul că în sferturi și în semifinale a dat peste adversari mai modești, astfel că a trecut la pas de Unirea Dej și Explorări Baia Mare.
Semifinala cu formația maramureșeană a fost mai ușoară decât se așteptau zălăuanii, care au trecut cu două victorii de Explorări Baia Mare.
Dacă în tur, la Zalău, Volei Municipal Zalău s-a impus cu 3 – 1, în returul de miercuri seara, formația antrenată de Marian Constantin a câțtigat și mai clar, în trei seturi.
Gruparea de sub Meseș avea nevoie de două seturi pentru a ajunge în ultimul act, iar zălăuanii au început în forță și în primul set şi au condus cu 8 – 6 la primul time-out tehnic. Baia Mare a ţinut aproape şi a restabilit egalitatea la 14, dar gruparea de sub Meseş s-a desprins decisiv pe final şi s-a impus la 20.
În setul doi, Explorări Baia Mare a început mai bine şi a condus cu 5 – 2, dar la prima întrerupere tehnică, Volei Municipal a preluat conducerea. Din acel moment, doar formaţia zălăuană a contat şi s-a impus la o diferenţă de 10 puncte.
Deja calificarea în finală era jucată, iar antrenorul şi-a permis să ruleze tot lotul avut la dispoziţie, în teren făcându-şi apariţia Rareş Bălean, Vlad Cuciureanu, Mihai Tarţa, Cornel Miron şi Filip Constanti. Chiar dacă în setul trei, maramureşenii au condus cu 4 – 0, 8 – 3 şi 9 – 8, Zalăul a revenit şi s-a aflat la conducere la al doilea timp de odihnă, 16 – 14. Finalul de set a aparţinut celor de la Volei Municipal Zalău, care s-au impus la 23 şi şi-au asigurat o victorie mult mai clară decât în tur.
Cu două victorii în ambele manşe din semifinale, Volei Municipal Zalău s-a calificat la pas în finala Cupei României, unde va juca pentru al treilea an la rând. În ultimul act, vicecampioana se va duela pe 30 aprilie cu Arcada Galaţi.
 
Explorări Baia Mare – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (-20, -15, -23)
 Explorări: Kaszap 2p, Cherbeleață 5p, Kovacs 5p, Lupu 9p, Didorciuc 3p, Nagy 5p, Olar (libero). Au mai jucat: Râpeanu 2p, Sushko 4p, Coasă 5p și Domingos (libero). Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.
CSVM Zalău: Valkiers 1p, Gontariu 12p, Mihalcea 4p, Rudnytskyi 5p, Linz 7p, Dal Bosco 7p, Feher (libero). Au mai jucat: Bălean 6p, Cuciureanu, Tarța 7p, Miron 4p și F. Constantin 2p. Antrenori: Marian Constantin și Bogdan Nicolae.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *