septembrie 24, 2022

Volei Municipal Zalau si sarbatoarea maghiarilor ‘Majalis’ au primit anul trecut cei mai multi bani de la Primaria Zalau

Primaria Zalau a facut public raportul anual privind finantarea nerambursabila acordata de municipalitate in 2018 pentru sportul de performanta, sportul de masa si pentru cultura.

rn

Raportul privind contractele de finantare nerambursabile pe anul 2018 are doua capitole. Unul vizeaza structurile sportive locale fara scop patrimonial – "Promovarea sportului de performanta"; "Sportul pentru toti" -, iar celalalt vizeaza structurile culturale de drept public si privat. Suma aprobata pe anul 2018 a fost de 3.660.700 lei, din care pentru actiuni sportive 3.590.700 de lei si pentru actiuni culturale de interes local 70.000 de lei.
Din programul "Promovarea sportului de performanta" – care include cele trei contracte de finantare incheiate in anul 2017, aferente anului competitional 2017 – 2018 – echipa Volei Municipal Zalaului a inghitit 93,59 la suta din banii destinati. Din ce a ramas de la Volei Municipal Zalau, catre care au mers 3.296.342 de lei, au mai beneficiat Academia de Voleri Lazar Marius si echipele de fotbal Atletic Zalau si Viitorul Zalau.
Pentru programul "Sportul pentru toti" s-au cheltuit 68.750 de lei, de care au beneficiat cinci cluburi sportive (Terra Kid, CS Alegria, Pro Silva Orientare, Dani San, Seiko).
Pentru programe si actiuni culturale de interes local s-au cheltuit 70.000 de lei. Au beneficiat Asociatia Culturala Prietenii Bibliotecii, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Corala Gloria Dei, Asociatia Culturala Szilagysag, Biblioteca Judeteana si Asociatia Culturala Elena Mindru.
Cel mai scump proiect cultural decontat de Primaria Zalau a fost "Majalis", organizat de Asociatia Culturala Szilagysag, eveniment ce are loc in fiecare toamna in parcarea din spatele Primariei Zalau, sarbatoare a etnicilor maghiari, cu preparate traditionale, muzica si dans unguresti, pentru care Primaria Zalau a alocat anul trecut 20.760 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.