septembrie 26, 2022

"Vointa politica este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justitiei"

Laura Codruta Kovesi a declarat ieri ca decretul emis de presedintele Klaus Iohannis de revocare a ei din functia de procuror sef al DNA "lasa un mare semn de întrebare" privind statutul procurorilor si independenta acestora în raport cu guvernul controlat politic, in speta cu Ministrul Justitiei. Kovesi a spus si ca modificarile aduse legislatiei penale arata ca politicienii "vor protectie". 

rn

"Este de bun simt sa observam ca vointa politica este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justitiei", a spus Laura Codruta Kovesi.
A subliniat si ca propunerea de revocare facuta de ministrul justitiei, Tudorel Toader, nu a întrunit conditiile prevazute de lege, dar si ca actuala majoritate politica modifica legile penale pentru a-si asigura protectie.
"Vreau sa adresez un mesaj colegilor mei: va multumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Va multumesc ca ati mers înainte, indiferent de cât de atacati si umiliti am fost. Dragi colegi, ce am reusit sa demonstram a fost ca institutiile publice din România lucreaza legal si, da, coruptia poate fi înfrânta. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forteaza modificarea legilor penale arata ca vor protectie. (…) Este de bun simt sa observam ca vointa politica este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justitiei", a spus Kovesi.
Laura Kovesi a transmis un mesaj si cetatenilor României: "Coruptia poate fi învinsa, nu abandonati!".

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.