noiembrie 27, 2022

Voi fi intotdeauna de partea dascalilor!

Ma simt obligat sa revin asupra celor afirmate de mine la finele unei conferinte de presa si care au declansat, cel putin aparent, o nefericita disputa intre (eu sper doar o mica parte) a edililor comunelor si reprezentanti ai invatamantului.
In circumstante in care comentam un articol, aparut in revista “Tribuna invatamantului” redactat de subsemnatul, cu titlul “descentralizarea nu este un moft, ci o necesitate reala”, pe care-l recomand tuturor acelora care au indoieli cu privire la bunele mele intentii in ceea ce reprezinta “descentralizarea” si nu numai, am facut afirmatia intrutotul conforma cu “Programul de perfectionare pana in anul 2016” amintit si de un domn primar in articolul din cotidianul “Graiul Salajului”, din data de 1 aprilie 2009. Si anume, ca devine imperios necesar ca primarii comunelor sa urmeze, pe cat posibil, studii superioare, altfel, ne putem gasi in situatia, ipotetic vorbind, ca un om cu probleme la foaia matricola sa decida, cel putin pentru o perioada, soarta unei institutii de invatamant. Am facut referiri generale, in contextul in care, la nivel national se discuta tot mai mult aspectul “descentralizarii” si nu m-am referit la primarii din judetul Salaj, cu atat mai putin la o persoana anume, mai cu seama ca am cuviinta necesara sa respect relatiile de buna colaborare de care m-au asigurat, aproape fara exceptie, edilii comunelor.
Ce mi se pare extrem de regretabil si ma determina sa fac publice aceste randuri este reactia jignitoare la adresa unei categorii profesionale – DASCALII, care merita respect (si chiar cred ca il au), din partea unei societati care intelege in mod real cat de importanta este in devenirea unui om EDUCATIA.
Voi fi intotdeauna de partea dascalilor pentru ca am pretentia ca ii cunosc, ca le cunosc problemele si, mai ales, pentru ca, prin tot ce fac, ofera infinit mai multe argumente ca trudesc din rasputeri sa aduca lumina in mintile si sufletele copiilor nostri, decat ca “nu se bucura nici macar de increderea comunitatii lor”.
Cat despre ^cat de mult m-au apreciat pe mine comunitatile” si cum imi arata foile matricole”, in contextul de fata, e mult prea putin important. Nu mi-am propus niciodata sa intru in competitie uzand de ele, poate si pentru faptul ca sunt convins ca nu cuprind toate valorile care atesta calitatea unui om, dar daca totusi vreodata cineva va dori sa le vada, nu mi-e rusine de ele.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *