Vocea rațiunii rusești: un colonel în retragere temperează avântul militar al Rusiei

Chiar de Ziua Victoriei sărbătorită de ruși, la un post important de televiziune din Federația Rusă s-a auzit vocea rațiunii, un militar în retragere care a încercat să tempereze avântul războinic al rușilor.

“Să ne imaginăm că bat tobele, cântă fanfara și că este anunțată mobilizarea generală. Cât de repede de la declararea mobilizării putem trimite primul regiment de avioane de luptă? Am reuși până la Anul Nou? Nu avem rezervele, nu avem piloții, nu avem nici avioanele. Așa că mobilizarea ar fi de prea puțin ajutor. Dacă în seara asta ordonăm construirea de noi nave militare, când va fi gata prima? În doi ani. Asta e problema cu mobilizarea. Dacă ne fixăm ca obiectiv să formăm o nouă divizie de tancuri, când va fi gata? Aș spune că în cel puțin 90 de zile și nu ar fi echipată cu arme moderne pentru că nu avem arme și echipamente moderne în depozite. Să trimitem oameni înarmați cu armele de ieri la un război de secol XXI într-o luptă împotriva armelor NATO nu ar fi bine”, a spus Mihail Hodarionok, colonel rus în retragere.

Nu știm dacă nu cumva reprezintă o facțiune opozantă lui Putin din armată rusă sau pur și simplu a făcut o radiografie a stării dotării tehnice a armatei, însă, dincolo de paradele mobilizatoare, poporul rus a avut și un punct de vedere diferit de al propagandei de stat.

sursa foto G4media

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut