Vlăduţa Lupău işi lansează la Cluj-Napoca albumul de colinde “Vin acasă de Crăciun”

Vlăduţa Lupău, cântăreaţă de muzică populară originară din Sălaj, îşi lansează miercuri, 9 decembrie, noul album de colinde “Vin acasă de Crăciun”. Concertul are loc de la ora 19.00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca, iar invitat special al evenimentului este celebrul taragotist Dumitru Fărcaş. Intrarea este gratuită.

Vlăduţa Lupău este una dintre cele mai apreciate soliste ale judeţului Sălaj. S-a născut pe 8 martie 1991 în Şimleu Silvaniei. Bazele carierei muzicale le-a pus la Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei, unde a muncit timp de patru ani. Mentorii săi şi cei care i-au descoperit talentul artistic au fost Cornelia şi Gavril Neaga. Vlăduţa a ales, ca mulţi alţi studenţi sălăjeni, să ia calea Clujului. Acolo s-a înscris la Facultatea de Medicină Veterinară, pe care a aboslvit-o cu brio anul acesta. Vlăduţa Lupău a înţeles că trebuie să lucreze din plin la vocea ei pentru a-şi clădi pas cu pas cariera. Ceea ce a şi făcut şi ia reuşit. În prezent este membră a Ansamblului “Icoane”, condus de Ioan Bocşa. Vlăduţa Lupău a obţinut şi numeroase premii la festivalurile muzicale unde a participat, printre care amintim premiul întâi “Maria Lătăreţu”, premiul întâi la “Rapsodia Română”, Marele Premiu “Maria Tănase” şi premiul de popularitate la Mamaia Folclor.

stop_coloana Dumitru Fărcaş vede în Vlăduţa bucuria de a trăi şi de a admira valorile româneşti
Cuvinte frumoase la adresa Vlăduţei Lupău are şi marele maestru Dumitru Fărcaş. “De peste 2.000 de ani, Naşterea lui Iisus, la noi, creştinii, ne confirmă de fiecare dată, puterea credinţei şi emoţia specială de aşteptare a Crăciunului, de respectare a tradiţiei, de pace şi linişte sufletească. (…) Această sărbătoare l-a creat şi pe Moş Crăciun, care aduce daruri şi bucurii celor ce-l întâmpină cu colinde şi urări de bun venit. Tinerii sunt cei care preiau aceste valori ancestrale, rămase de la bunii şi străbunii lor, ca apoi să le transmită urmaşilor lor. Printre aceşti tineri, crescuţi şi educaţi în spiritul dragostei de valorile creştineşti, în mediul sănătos al satului românesc se află şi tânăra interpretă Vlăduţa Lupău. Prin sensibilitatea, talentul şi frumuseţea vocii sale, aduce în colindele interpretate bucuria de a trăi şi a admira valorile româneşti. Felicitări pentru noul tău album, dragă Vlăduţă”, a spus Dumitru Fărcaş.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *