septembrie 24, 2022

Vlad Opris si Alex Baican, jucatori de baza la Luceafarul Oradea

Cei doi fundasi salajeni au fost titulari de drept în tur la singura grupare din judetul Bihor ce activeaza în Liga a II-a. Mai mult, chiar daca este fundas, simleuanul Opris a reusit sa si marcheze un gol pentru oradeni

rn

Chiar daca la nivelul Ligii 1, judetul Salaj nu se poate mândri cu prea multi fotbalisti, ei bine, sunt câteva nume interesante care fac cinste Salajului la nivelul Ligii a II-a. Printre acestia se numara si Vlad Opris, alaturi de Alexandru Baican.
Primul vine din simleu Silvaniei si desi are doar 22 de ani, are deja experienta la nivelul ligii secunde, acolo unde evolueaza de doi ani, timp în care a evoluat pentru Juventus Bucuresti, CS Balotesti, Foresta Suceava si din vara anului trecut, la Luceafarul Oradea.
La gruparea din judetul Bihor a ajuns în vara anului trecut si zalauanul Alexandru Baican, cel care a învatat tainele fotbalului la Viitorul Zalau, a trecut pe la juniorii celor de la “U” Cluj, dar a fost si în curtea campioanei României, CFR Cluj, înainte sa faca pasul spre cel de-al doilea esalon fotbalistic din tara noastra.
Ambii sunt fundasi si în scurt timp au devenit oameni de baza în apararea Luceafarului din Oradea. Astfel, Vlad Opris a devenit stâlpul din centrul apararii, în timp ce Alex Baican i-a impresionat pe antrenori si pe suporteri prin cursele purtate în banda, desi are doar 20 de ani.
Totusi, în acest an, nivelul Ligii a II-a este unul extrem de ridicat, având în vedere ca în acest sezon, în acest esalon evolueaza multe echipe de traditie si care au un potential financiar destul de ridicat, precum Petrolul Ploiesti, “U” Cluj, FC Arges, Chindia Târgoviste sau echipe surprinzatoare precum Academica Clinceni sau Sportul Snagov.
Astfel, în aceste conditii, în aceasta prima parte a campionatului, Luceafarul Oradea a strâns 6 victorii si 5 rezultate de egalitate, înregistrând si 10 esecuri.
Marea problema a gruparii din judetul Bihor a fost faptul ca nu a reusit sa strânga decât doua puncte din deplasare, obtinute pe terenul celor de la ACS Poli Timisoara si Dunarea Braila.
Vlad Opris: “Îmi doresc sa joc cât mai bine si de ce nu sa prind un transfer mai bun în vara”
În ceea ce îi priveste pe jucatorii nostri, sa spunem ca Vlad Opris a evoluat în 14 meciuri în turul campionatului, dintre care 11 ca si titular, având în vedere ca simleuanul s-a confruntat si cu o acccidentare la genunchi.
Mai mult, chiar daca evolueaza pe postul de fundas central, simleuanul Opris a reusit sa marcheze si un gol, împotriva celor de la Metaloglobus Bucuresti.
“M-am acomodat destul de bine la Luceafarul. A fost o prima parte de campionat destul de grea pentru noi. Am avut parte de meciuri dificile si din pacate nu am reusit sa aducem foarte multe puncte din deplasare. Cât pentru partea a doua a campionatului, îmi doresc în primul rând sa fiu sanatos. Apoi, în plan profesional, îmi doresc sa joc cât mai bine si de ce nu sa prind un transfer mai bun în vara”, ne-a spus Vlad Opris.
Alex Baican: “Sper sa fac un retur foarte bun si sa fac pasul spre Liga I”
De cealalta parte, Alexandru Baican a evoluat si el în 13 meciuri, dintre care în 12 ca si titular, adunând nu mai putin de 1.068 de minute în Liga a II-a, în turul campionatului.
“Este un nivel destul de bun în Liga a II-a, având în vedere ca este cel mai tare campionat din ultimii ani. A fost un tur de campionat bun pentru noi, pentru ca suntem o echipa tânara, cu câtiva jucatori cu experienta. Sper sa fac un retur foarte bun si sa fac pasul spre Liga I”, ne-a spus si Alex Baican.
Sa spunem ca cei doi salajeni se înteleg foarte bine nu doar pe terenul de joc, ci si în afara acestuia, fiind foarte buni prieteni. “Ne întelegem bine si suntem prieteni buni. Suntem optimisti ca putem sa terminam campionatul în primele 10”, ne-a mai spus Vlad Opris.
Cei doi salajeni vor fi prezenti la reunirea lotului la Luceafarul Oradea din 10 ianuarie, iar din 21 ianuarie oradenii se vor pregati într-un stagiu centralizat la Baile Felix.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.