februarie 5, 2023

Virgil Magureanu isi prezinta cartea la Zalau

Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, si istoricul militar Alex Mihai Stoenescu vor fi prezenti, maine, la Zalau, pentru a-si prezenta cartea “De la regimul comunist la regimul Iliescu”. Prezenta la Zalau a celor doi se datoreaza Editurii RAO, care organizeaza, impreuna cu Biblioteca Judeteana “Ionita Scipione Badescu”, Consiliul Judetean Salaj si Primaria Municipiului Zalau, o intalnire a autorilor cu publicul. Intalnirea va avea loc de la ora 11,00, in sala “Avram Iancu” a Primariei Municipiului Zalau.
Cartea in discutie este structurata sub forma unui dialog intre istoricul Alex Mihai Stoenescu, unul dintre cei mai avizati analisti ai perioadei recente din istoria Romaniei, si profesorul Virgil Magureanu, sef al SRI in anii imediat urmatori ai Revolutiei din 1989. Dialogul face referire la implicarea sovietica in evenimentele din decembrie `89, considerate de Magureanu mai degraba o lovitura de stat decat o revolutie. De asemenea, este tratata si perioada de dupa decembrie @89, inclusiv felul in care actiona Securitatea, oficial desfiintata, fiind prezentate si informatii din culisele mineriadelor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut