Virgil Măgureanu, fost șef SRI, își lansează cartea la Zalău

Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău găzduiește, miercuri, 10 mai, ora 14.00, în prezența autorului, lansarea volumului „Ce s‑a întâmplat de fapt“, semnat de Virgil Măgureanu și Lavinia Betea.

“Cartea aduce în prim plan momentele cruciale ale zilelor Revoluției din 1989. Autorii au trăit schimbarea regimului politic și pe celelalte din trena sa, fiind oarecum în miezul lor prin cunoașterea persoanelor publice care pășeau înapoiși, deopotrivă, a acelora care avansau. Toţi cei care preiau puterea la un moment dat, se grăbesc, pentru a și crea premisele propriului cult, să denigreze și să respingă practicile politice ale celor dinainte iar, la rândul lor, vor fi din aceleași motive, în mod sigur obiectul incriminărilor oficiale atunci când vor fi părăsit templul puterii”, se arată în prezentarea volumului, apărut la Editura Rao.
Virgil Măgureanu, autor și coautor la mai multe volume apărute la editura RAO, este cel care a întemeiat și a condus vreme de mai bine de 7 ani, într‑o perioadă extrem de agitată, începând cu 1990, Serviciul Român de Informații. După absolvirea facultății, a fost cadru universitar de științe politice, în mod neîntrerupt, din 1969, până în martie 2011.

Lavinia Betea a absolvit Facultatea de Istorie și Filozofie, secția filosofie‑istorie și a obținut doctoratul în psihologie la Universitatea „Babeș‑Bolyai“, din Cluj‑Napoca. În prezent, este profesor de psihologie socială și politică și director al Institutului European „Serge Moscovici“ al Universității „Aurel Vlaicu“ din Arad. Abilitată pentru coordonare de doctorate în științe umaniste de Universitatea „Paul Valéry“ Montpellier 3 și pentru coordonare de doctorat în științele comunicării de Universitatea „Babeș‑Bolyai“, Cluj‑Napoca. Jurnalistă de presă scrisă și televiziune, a înființat și a condus secția de Istorie Recentă a ziarelor Jurnalul Național (2004–2011) și Adevărul (2011–2013). A publicat în calitate de autor sau coordonator 23 de volume, circa o sută de articole științifice și peste două mii articole publicistice. În 2003 a obținut Premiul ,,Nicolae Bălcescu“ al Academiei Române pentru cartea Lucrețiu Pătrășcanu – moartea unui lider comunist.

sursa foto: bugetul.ro

About Author

One Reply to “Virgil Măgureanu, fost șef SRI, își lansează cartea la Zalău”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *