Romanca aflata la bordul aeronavei Air France care a disparut, luni, deasupra Oceanului Atlantic se numeste Violeta Bajenaru-Declerck, este cadru universitar la Ecole de Bois din Nantes (Franta) si este originara din Buzau, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse locale.
Datele de identificare ale romancei au fost transmise luni de autoritatile franceze prin intermediul Consulatului de la Paris, ajungand la Ministerul de Interne, care a anuntat familia. Marea majoritate a celor 216 pasageri ai avionului Airbus A330, care efectua cursa Rio de Janeiro-Paris si care a disparut luni dimineata, erau brazilieni si francezi. Erau 80 de brazilieni si 73 de francezi, potrivit unei liste citite de purtatorul de cuvant al companiei franceze, Jorge Asuncao, la aeroportul international din Rio de Janeiro. La bordul aparatului se aflau de asemenea 18 germani, noua italieni, sase americani, cinci chinezi, patru ungari, doi spanioli, doi britanici, doi marocani si doi irlandezi.
De asemenea, in avion se mai aflau un angolez, un argentinian, un belgian, un islandez, un norvegian, un polonez, un roman, un rus, un slovac, un suedez, un turc, un filipinez si un elvetian, mentioneaza sursa citata.