septembrie 23, 2023

Chiar dacă in 2010 prima pe cap de animal a fost incertă, deţinătorii de bovine vor primi totuşi banii, cu condiţia să depună solicitările pană sambătă 30 octombrie.
Au mai rămas cinci zile, (inclusiv cu cea de azi) pană la finalul termenului de depunere a cererilor pentru primele pe exploataţie la bovine. Termenul limită de depunere a documentaţiilor este de 30 octombrie. Dacă in urmă cu o săptămană la Centrul Judeţean Sălaj al APIA au fost depuse nu cu mult peste o mie de cereri, ieri in jurul pranzului fuseseră inregistrate 3003 astfel de solicitări pentru 14.245 de capete. Potrivit Aurorei Sabou, director executiv al APIA Sălaj, in anul 2009 au fost depuse in jur de 4500 de documentaţii pentru prima pe cap de animal şi se preconizează ca in anul 2010 numărul solicitărilor să se apropie de 5.000. Chiar dacă funcţionarii APIA vor prelua cereri şi sambătă, Aurora Sabou face un apel la crescătorii de animale eligibili pentru primele pe exploataţie să nu se lase pentru …al doisprezecelea ceas, spre a evita aglomeraţia şi stresul. Menţionăm că deţinătorii de animale trebuie să aibă o exploataţie de cel puţin trei capete de bovine, să fie inscrisă Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei şi să nu aibă datorii restante la bugetul de stat sau la bugetul local. Cum anul trecut prima pe cap de bovină a fost de patru milioane de lei vechi şi anul acesta prima se va invarti in jurul acestei sume. Ar fi păcat ca fermierii in drept să piardă ocazia din neinformare sau o banală neglijenţă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut