Lipsa de personal din Politie va persista din cauza bugetului insuficient.
Tinerii salajeni, care timp de 10 zile s-au chinuit sa-si intocmeasca dosarele necesare pentru inscrierea la concursul pentru ocuparea unui post de agent in cadrul Politiei Romane, au primit, vineri, o veste dezamagitoare, dupa ce mai marii institutiei au anuntat ca acesta nu va mai avea loc, cel putin deocamdata.
Mai exact, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a anuntat ca a fost suspendat concursul de angajare a celor 1.200 de agenti pentru ordine si siguranta publica, motivul fiind lipsa banilor de salarii.
Conform precizarilor IGPR, aceasta decizie a fost luata ca urmare a masurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, urmand ca, odata cu alocarea fondurilor necesare, sa se reia procedura de organizare si desfasurare a concursului.
Reprezentantii politiei mai sustin ca persoanele care s-au inscris in vederea participarii la concurs pentru cele 1.200 posturi de agenti vor fi informate, in timp util, cu privire la data sustinerii concursului, dosarele de inscriere ale acestora ramanand in evidentele unitatilor de politie organizatoare pana la momentul alocarii resurselor necesare.
25 pe un loc
La sfarsitul lunii martie, IGPR a anuntat ca intentioneaza sa angajeze din sursa externa 1.200 de persoane ca agenti pentru structurile de ordine si siguranta publica. Din cele 1.200 de locuri, pentru judetul Salaj, au fost alocate 20 de posturi, care au fost extrem de atractive pentru tinerii salajeni, fiind depuse, pana la finele saptamanii trecute, aproape 500 de dosare.