Ne așteaptă o nouă epocă de AUR, dacă ar fi să ne luăm după ultimul sondaj publicat de INSCOP: partidul lui George Simion a trecut de 20 la sută în preferințele electoratului. În felul acesta, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, AUR ar deveni a doua forță politică din Parlamentul României.

Pe primul loc în preferințele românilor, potrivit aceluiași sondaj, este PSD. Social-democrații sunt creditați cu o intenție de vot de 34,3 la sută, fiind în scădere față de decembrie, când aveau 36 la sută. Potrivit INSCOP, și PNL e în scădere, având în ianuarie o intenție de vot de 16,6 la sută față de 17 la sută în luna precedentă. USR înregistrează în schimb o ușoară creștere, de la 12,1 la sută la 12,5 la sută.

Potrivit lui Remus Ștefureac, directorul INSCOP, citat de Hotnews, ”certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afectează în mod direct intenția de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o amenințare majoră dacă relația dintre PSD și PNL nu se va armoniza și cele două partide nu vin cu soluții în locul disputelor politice. După catastrofala criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice și nu vor avea niciun pic de răbdare și niciun gram de toleranță pentru partidele care le vor provoca. Tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la problemele sociale alimentează în continuare creșterea AUR. Dacă pe zona de securitate militară, din cauza amenințărilor Rusiei observăm o creștere foarte puternică a încrederii în NATO, în UE, în Occident, de bun augur pentru moralul națiunii, problemele sociale și politice domestice/interne vor alimenta în continuare adeziunea electorală la discursul ultra-populist”.

7 thoughts on “Viitor de AUR țara noastră are…

  1. Începutul e bun, liberalii se îndreaptă spre groapa de gunoi a istoriei. Cu siguranță, la alegeri, procentul lor va fi cu o singură cifră !

  2. Doresc tuturor HAURISTilor, sa ajunga acesti golani sa le conduca tara, sa aiba de ca planga si mama maicii lor…… Sa vada o data cum e cu golanii care le mint.

  3. PACAT,ROMANIA ARE OAMENI JNTELIGENTI ȘI CORECTI,DAR DIN PACATE ,ACEȘTIA NU SUNT PROMOVAȚI,IAR PROSTIMEA PUNE BOTUL LA TOȚI MINCINOȘII !!!!!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut