VIDEO Percheziții în Sălaj pentru proxenetism și spălare de bani

Șase sălăjeni au fost reținuți în cursul zilei de luni, bănuiți de proxenetism și spălare de bani. Aceștia sunt bănuiți că, din 2016 până în prezent, ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, în mai multe țări din Europa. Mascații au efectuat 11 percheziții domicilare și au confiscat bani, arme, droguri, bijuterii și telefoane mobile.

Potrivit IPJ Sălaj, în 26 februarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca și polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au efectuat 11 percheziții, în judeţul Sălaj, la locuințele unor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani.
 
Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2016 – 2024, persoanele cercetate ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes.
 
Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat pe teritoriul mai multor state din spaţiul european.
 
Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri mobile și imobile.


 
Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat prin cooperarea internaţională a poliţiştilor din Sălaj cu autorităţile judiciare din celelalte state.
 
În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor 23.250 de euro, 17.000 de lei, 6.740 de franci elvețieni, 655 de lire englezești, 4 grame de canabis, un pistol și 60 de cartușe deținute ilegal, mai multe ceasuri și bijuterii din diferite metale, documente, înscrisuri, laptopuri, o tabletă și 19 telefoane mobile.
 
Au fost puse în executare mai multe mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.
         
În urma administrării materialului probator, 6 persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 42 de ani, au fost reţinute, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.


 
Astăzi, 27 februarie, persoanele urmează a fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru a dispune cu privire la măsurile preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Biroului de Analiză a Informațiilor Sălaj.

 La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sălaj și jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj Napoca.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *