VIDEO Celebrul pod Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă

Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, s-a prăbușit marți după ce a fost lovit de un cargobot. Podul a fost închis circulației în urma unui „incident”, a precizat Autoritatea de transport din Maryland pe contul său de Twitter, potrivit postului american ABC, citat de BFM TV .

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofițer de primă clasă al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă și nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu este clară la acest moment.

În mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare se poate observa că o parte foarte mare din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbușit în râul Patapsco.

Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri din orașul Baltimore, a confirmat pentru BBC că podul a fost lovit de „un vas mare”, ceea ce a dus la prăbușirea acestuia în râul Patapsco.

El a adăugat că „până la șapte persoane și mai multe vehicule” au căzut în râu.

În prezent, are loc o operațiune de salvare în curs de desfășurare condusă de Departamentul de Pompieri, care colaborează cu paza de coastă americană și cu alte agenții din Maryland.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *