Victorie uriașă pentru România împotriva Ungariei la Campionatul Mondial de Hochei! Scandal „cât casa” la vecinii maghiari

Selecţionata României a învins reprezentiva similară a Ungariei, scor 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A, într-o competiție desfășurată la Bolzano, în Italia.

Naționala tricoloră, care venea după două eşecuri drastice, cu acelaşi scor, 1-6, în faţa celor mai puternici adversari din grupă, Italia şi Slovenia, s-a impus dramatic, prin reușita din ultimul minut a lui Otto Sandor Szekely.

România a deschis scorul scorul prin Balazs Peter, iar maghiarii au egalat prin Janos Hari. Victoria a fost adusă în ultimul minut de Otto Sandor Szekely. În alt meci din grupă, Japonia a dispus de Coreea de Sud, scor 4-3.

În clasament, Ungaria ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Italia, 5 puncte (un joc mai puţin), Japonia, 4 puncte, Slovenia, 3 puncte (un joc mai puţin), Coreea de Sud, 3 puncte, România, 3 puncte.

Următoarele meciuri vor avea loc vineri, după următorul program: România – Coreea de Sud (13:30), Slovenia – Japonia (17:00) şi Italia – Ungaria (20:30).

Scandal „cât casa” la vecinii maghiari după eșecul cu România. Un jucător exponențial a sărit la gâtul selecționerului Don MacAdam

Înfrângerea în fața României a tulburat serios apele în vestiarul selecționatei maghiare. Vilmos Gallo, unul dintre cei mai importanți jucători din naționala Ungariei, legitimat la Linkoping (Suedia), l-a atacat vehement pe selecționerul Don MacAdam (73 de ani). Ulterior, el și-a cerut scuze, dar faptul deja fusese consumat, scrie sport.ro.

„Din păcate, echipa națională este pregătită de un clovn. Nu pot face nimic în această privință. Am dat tot ce aveam mai bun în aceste meciuri, de fiecare dată m-a scos din sărite. Am încercat să depășesc momentul, să arăt ce știu pe gheață. N-am reușit în niciun fel să îl mulțumesc. M-a scos din sărite.

Vom vedea ce urmează. Din păcate am pierdut contra României. Am avut șansele noastre. A fost o desfășurare frustrantă. Ăsta e hocheiul uneori”, a spus Vilmos Gallo, citat de Nemzeti Sport.

Jucătorul maghiar a revenit ulterior cu un mesaj, prin care și-a cerut scuze pentru ieșirea necontrolată: „Vreau să îmi prezint scuzele în fața selecționerului. Ar fi trebuit să rezolvăm aceste probleme la vestiar, nu în spațiul public.

Am mai spus-o, eu vreau doar binele echipei naționale. Știm că nu e rezultatul dorit de fanii noștri, dar am arătat că putem mai mult. Promit că vom da totul în ultimele două partide rămase”.

Sursa text & foto prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *