decembrie 9, 2022

Victorie mult așteptată pentru FC Zalău

”Alb-albaștrii” a spart gheața în etapa a X-a și au trecut la limită de CS Iernut, printr-un gol marcat de Cristian Tăbîrță


Etapa a X-a a fost cu noroc pentru FC Zalău, care a reușit prima victorie din acest sezon. Toate ghinioanele grupării de sub Meseș au fost sparte, vineri, când pe Stadionul Municipal din Zalău, ”alb-albaștrii” s-au duelat cu CS Iernut. În ciuda problemelor financiare, Costică Olariu a știut să-i mobilizeze pe jucători, cu toate că lotul a rămas și mai subțire după plecarea lui Tegbo.

Încă din debut, FC Zalău a început să domine, iar Viorel Ionașcu a avut un șut, la care balonul a nimerit stâlpul porții adverse. Cu excepția acestei faze, jocul a devenit șters, iar balonul a fost plimbat mai mult la mijlocul terenului. Pe final de repriză, oaspeții puteau marca, în urma unei pase greșite a lui Radu Blaga, când Iosif Draghici a trimis un șut bun, dar Man s-a arcuit și a scos de sub transversală.
Repriza secundă a început tot într-o notă de dominare a Zalăului, dar fără ocazii importante. Șuturile lui Raul Stanciu sau acțiunile lui Chețan nu au fost atât de periculoase, astfel că tabela a rămas neschimbată. O ocazie mult mai mare au avut adversarii, când de această dată, Ionuț Chețan a trimis o ghiulea, aproape de vinclu porții lui Man.
Apoi, mureșenii au traversat momente bune și puteau marcat prin Ghira, care din câțiva metri a ratat ținta. Cu toate acestea, FC Zalău a sperat în cotinuare la victorie și a reușit să deschidă scorul prin Cristian Tăbîrță, care după o pasă primită în gura porții de la Liviu Chețan, l-a învins din câțiva metri pe portarul advers
La acest scor, gazdele au jucat la trecerea timpului și au așteptat fluierul final, care a adus mult așteptata bucurie stop_coloana prin care care zălăuanii au luat o mică gură de oxigen. Cu siguranță, un oxigen mult mai mare ar lua FC Zalău dacă conturile clubului s-ar debloca, iar formația condusă de Ioan Morar ar putea beneficia de banii aprobați de către autoritățile locale.
Până atunci, Viorel Ionașcu și colegii săi savurează o victorie mult așteptată, dar care ar putea fi dublată de un rezultat pozitiv și în etapa următoare, când FC Zalău va juca în deplasare la Oșorhei.

FC Zalău – CS Iernut 1 – 0 (0 – 0)
A marcat: Cristian Tăbîrță (74)

FC Zalău: Cristian Man – Sergiu Bercean, Tonko Robert, Ionuţ Blaga, Viorel Ianaşcu, Ibrahim Jamilu, Alexandru Flueraş, Liviu Cheţan, Raul Stanciu (cpt.), Daniel Supuran şi Cristian Tăbârţă. Rezerve: Vlad Muscan, Alexandru Pop, Flavius Dumbrăvean, Răzvan Meleg, Vlad Tohat şi Alexandru Neagotă. Antrenori:Constantin Olariu (princial) și Cristian Oros (secund)
CS Iernut: Paul Crăciun – Alexandru Groza, Ştefan Popa, Victor Căliani, Răzvan Stoica, Fekete Istvan, Adrian Petra, Iosif Drăghici, Ilie Roman, Darius Ghirca şi Ionuţ Cheţan. Rezerve: Emil Ştef – Roberto Rotaru, Ionuţ Teban, Horaţiu Moldovan, Daniel Laslo, Ovidiu Meruţiu şi Mădălin Olar. Antrenor: Nicolae Ghira

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *