octombrie 3, 2022

Victimele violentei domestice vor fi comemorate la Jibou

„Ceai antiviolenta” oferit tuturor participantilor

rn

Lumânari aprinse si o inima din flori, lânga Primaria Jibou

rn

Pe platoul din imediata vecinatate a Primariei Jibou, în Piata Unirii, va avea loc, azi, de la orele 12.00, un eveniment mai putin obisnuit pentru comunitatea din mica urbe de la malul Somesului, Jibou.
În cadrul campaniei civice „Fa diferenta, opreste violenta”, organizata de Asociatia Centrul de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord din Baia Mare, persoanele care vor fi prezente la eveniment vor aprinde o lumânare în memoria celor care au suferit abuzuri în familie.
Mai mult, Asociatia a lansat o campanie „de 16 zile de activism CIVIC – 16 zile de Activism Împotriva Violentei Asupra Femeii”.
Potrivit organizatorilor, activitatile de azi de la Jibou vor consta în „aprinderea de candele si formarea unei inimi uriase din flori; moment de reculegere si aducere aminte; ceaiul antiviolenta – oferim ceai cald tuturor participantilor; distribuirea de materiale informative – fluturasi cu mesaje antiviolenta, pliante cu informatii despre ordinul de protectie; expozitie de fotografie reprezentând victime ale violentei domestice, prezentare de date statistice la nivel de judetul Salaj.
Protejarea victimelor violentei trebuie sa reprezinte o prioritate la nivelul comunitatii locale.
Orice act de violenta fizica sau psihica reprezinta o grava încalcare a drepturilor omului!”, spun cei de la Asociatie.
Desi numele si contextele sunt diferite de la tara la tara, de la o zona geografica la alta, femei si fete din întreaga lume sufera constant abuzuri, iar povestile lor trebuie facute cunoscute, trebuie scoase la lumina.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.