octombrie 1, 2022

Victima politistului Alin Onica a obtinut daune morale de 30.000 de euro

Politistul Mircea Gaidos a obtinut in instanta, in urma unui proces civil, daune morale de 30.000 de euro, pe care politistul Onica Alin, din Simleu, trebuie sa i le plateasca, dupa ce l-a batut pe Gaidos la petrecera din ianuarie a politistilor din Simleu si a fost la un pas de a-l omori.
Onica Alin a fost de altfel condamnat in procesul penal deschis in aceasta cauza la 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor.
In procesul civil, victima Mircea Gaidos a cerut daune de 200.000 de euro, pentru traumele suferite. Tribunalul Salaj s-a pronuntat pe 14 decembrie in dosarul privind cererea lui Mircea Gaidos pentru solutionarea laturii civile. Judecatorii au admis in parte solicitarea lui Gaidos si l-a obligat pe Onica Alin la plata a 30.000 euro, cu titlu de daune morale. Magistratii l-au mai obligat pe Onica si la plata sumei de 4.500 lei catre Mircea Gaidos, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariul achitat avocatului ales pe durata procesului penal. Onica a mai fost obligat si la plata sumei de 5.305 lei catre Spitalul Judetean de Urgenta Zalau si 57 de lei catre Spitalul Orasenesc Simleu, contravaloarea serviciilor medicale acordate lui Mircea Gaidos pentru zilele de spitalizare. Onica Alin mai are de platit si 300 de lei cheltuieli judiciare catre stat. Solutia Tribunalului Salaj poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la pronuntare.
Politistul Onica Alin a fost judecat sub acuzatia de tentativa de omor, iar pe 13 noiembrie Curtea de Apel Cluj a respins definitiv apelul ca nefondat si a mentinut condamnarea de 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pronuntata de Tribunalul Salaj. Alin Onica se afla deja de mai bine de o luna in Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedeapsei.

rn

Onica l-a batut pe Gaidos pana l-a adus
in coma si la un pas de moarte, eveniment
de pe urma caruia va avea inca de suferit

rn

In ianuarie, Alin Onica l-a batut cu o cruzime fara margini pe colegul sau Mircea Gaidos, de la Politia Orasul Simleu, chiar la petrecerea organizata cu ocazia prezentarii bilantului politiei.
Dupa ce l-a batut, Onica l-a abandonat pe Gaidos intr-o rapa din zona Cabanei Bradet, motiv pentru care victima a si fost gasita cu dificultate de echipajele medicale.
Procurorii spuneau, cand au inceput cercetarile, ca nu au mai vazut o victima adusa intr-un asemenea hal, cu atat de multe traume ca urmare a unei agresiuni.
Mircea Gaidos ne-a povestit in detaliu despre suferinta traita. Ne-a declarat ca a petrecut 10 zile la terapie intensiva, dupa care a fost internat la chirurgie. A stat in coma o noapte intreaga, iar doctorii s-au abtinut initial cu privire la sansele de viata.
Mircea a suferit o operatie la maxilar, iar cinci saptamani a avut un sistem de imobilizare a maxilarului, perioada in care nu si-a putut deschide gura deloc; de altfel timp de doua luni s-a hranit doar cu paiul.
In partea dreapta, intre coaste, i-a fost introdus un tub de drenaj, prin care a fost scos aerul din plamanul perforat in urma loviturilor. Zece coaste i-au fost rupte in mai multe locuri. A suferit si o fractura nazala, dar a avut si foarte multe escoriatii si vanatai pe intreg corpul.
"Impreuna cu avocatul meu analizam situatia si ramane sa vedem cum va evolua cazul, daca cealalta parte va face apel sau nu. Imi doresc sa se termine cat mai repede acest proces. Inca am probleme la maxilar si cel mai probabil voi fi nevoit sa consult un specialist pentru a-mi face implanturi de dinti, interventie care se ridica la peste 10.000 de lei", ne-a sptus ieri Mircea Gaidos.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.