ianuarie 29, 2023

Tigarile si produsele din alcool se vor scumpi din prima zi a lunii aprilie, ca urmare a majorarii accizelor. Potrivit ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, acciza la mia de tigarete va fi mai mare cu 7 euro, la produsele alcoolice fermentate si sigilate, va creste cu 11 euro/hectolitru, in timp ce la restul bauturilor alcoolice majorarea operata sa fie de 13,96 euro/hectolitru. De la 1 septembrie, accizele la tutun vor suferi o noua modificare, tot de 7 euro la mia de tigarete, astfel ca, un pachet care costa in prezent 5,90 de lei, va putea fi cumparat cu 7,40 de lei.
Guvernul a decis, in luna ianuarie, sa devanseze calendarul convenit cu Uniunea Europeana privind accizele la tutun si alcool, si sa aduca aceste taxe inca din acest an la nivelul prevazut pentru 2010. In opinia producatorilor de tigarete, aceasta masura va atrage scumpiri de circa 50% ale produselor din tutun si cresterea contrabandei, de la 18%, la 30% din piata. “Veniturile la bugetul de stat ar putea chiar sa se reduca, ca urmare a scaderii volumului de vanzari legale, in favoarea produselor de contrabanda”, precizeaza reprezentantii companiilor British American Tobacco si Japan Tobacco International intr-un comunicat de presa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut