decembrie 3, 2022

Viceprimarul Zalăului Claudiu Birsan spune că s-a luat cu treabă şi a uitat să mai dea Prefectura in judecată

Actualul viceprimar al Zalăului, Claudiu Bîrsan, nu a mai acţionat în judecată Prefectura. Deşi, cât timp a stat “pe tuşă” pentru că nu şi-a putut ocupa funcţia de viceprimar al Zalăului din cauza procesului Prefectură versus Primăria Zalău, a ameninţat că va cere socoteală prefectului pentru “abuzul” de a fi contestat deciziile Consiliului Local prin care Claudiu Bîrsan (PNL) era numit viceprimar în locul Danielei Coţa (PSD). Acest proces l-a împiedicat mai bine de un an pe Bîrsan să preia funcţia de viceprimar (august 2014 – octombrie 2015), din cauza suspendării deciziilor Consiliului Local pe durata procesului.

Au trecut aproape trei luni de când procesul Prefectură versus Primăria Zalău s-a terminat şi Bîrsan a luat locul Danielei Coţa. Pe 23 octombrie, Prefectura Sălaj şi fostul viceprimar al Zalăului, Daniela Coţa, au pierdut la Curtea de Apel Cluj procesul intentat împotriva deciziei Consiliului Local Zalău de numire a lui Claudiu Bîrsan ca viceprimar. Atunci, Bîrsan spunea din nou că va da în judecată Prefectura şi pe prefectul Ionel Ciunt.
“Analizez situaţia şi cred că voi da în judecată Prefectura Sălaj pentru modul în care a tratat situaţia şi pentru că mi-a adus prejudicii de imagine. Mă bucur însă că s-a deblocat această situaţie. Eram convins de legalitatea hotărârilor. S-a dovedit că nu a fost vorba decât despre un abuz al Instituţiei Prefectului şi despre tergiversări repetate”, a declarat Claudiu Bîrsan în ziua când Curtea de Apel a decis ca Prefectura Sălaj să piardă procesul.
Acum, la trei luni distanţă, Claudiu Bîrsan spune că s-a luat cu treabă şi nu s-a mai gândit la problema cu Prefectura Sălaj.
“Am avut foarte mult de lucru în aceste trei luni de zile câte s-au scurs, am muncit şi acum la sfârşit de an mult mai mult, nu am mai avut timp să mă gândesc la problema cu Prefectura Sălaj. Am şi uitat de ea, pentru că m-am dedicat funcţiei în care am fost instalat. Nu ştiu dacă pe viitor voi ataca în instanţă Prefectura Sălaj”, ne-a declarat ieri Claudiu Bîrsan.

PNL Sălaj vrea un proces Claudiu Bîrsan versus Ionel Ciunt

Cei doi co-preşedinţi ai PNL Sălaj, Lucian Bode şi Radu Căpîlnaşiu, au spus şi ei în repetate rânduri că Bîrsan trebuie să dea în judecată Prefectura Sălaj pentru prejudiciul stop_coloana de imagine şi nu numai, pe care l-a adus acest proces. Liderii PNL Sălaj l-au atacat constant pe prefectul Ionel Ciunt, cei doi afirmând că acesta judecă cu dublă măsură.
“Opinia PNL Sălaj rămâne neschimbată în acest caz. Prefectura a amânat, total nejustificat, punerea în aplicare a două hotărâri perfect democratice de Consiliu Local. Miza Prefecturii a fost una politică, iar domnul Ciunt a reprezentat, mai degrabă, interesul PSD. De altfel, în cazuri similare (cum a fost, aproximativ în aceeaşi perioadă, la Valcău) de schimbare a unui viceprimar, domnul prefect Ciunt nu a avut niciun fel de reacţie. Bineînţeles, acolo era vorba de numirea unui viceprimar din partea PSD Sălaj, partid în care domnul Ciunt a ocupat funcţia de secretar general. În opinia noastră, domnul Bîrsan ar trebui să se adreseze instituţiilor competente pentru a remedia (inclusiv din punct de vedere financiar) nedreptatea care i s-a făcut. Dacă reprezentanţii Prefecturii au greşit, trebuie să plătească. Pe de altă parte, decizia este una strict personală, iar domnul Bîrsan ne-a spus că analizează toate variantele juridice şi că, în perioada imediat următoare, va lua o decizie în acest sens”, ne-a transmis ieri Paul Maghiu, purtătorul de cuvânt al PNL Sălaj.

Prefectul Ionel Ciunt spune că legea l-a obligat să atace hotărârile Consiliului Local în instanţă

“Încă odată, eu am respectat doar şi am aplicat legea. Există lege care îmi conferă şi totodată mă obligă ca acele hotărâri de consilii locale, judeţene sau dispoziţii ale primarilor, pe care apreciez că sunt ilegale, să le atac în instanţă. Am şi acest drept şi această obligativitate. Instanţa decide apoi în acest sens. Noi respectăm acum ce a decis instanţa. Avem mai multe hotărâri de consilii locale pe care le-am atacat şi am câştigat. Bineînţeles că am avut şi avem toate argumentele în faţa unei bătălii cu PNL-ul în instanţă, pentru că am acţionat conform legii”, a spus prefectul Ionel Ciunt.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *