septembrie 30, 2022

Vicecampionii caştigă primele două partide din play-off

Ambele partide jucate la poalele Meseşului, dintre Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi, s-au încheiat cu victoria gazdelor


Sâmbătă: Volei Municipal Zalău – Arcada Galați 3-1 (19, -19, 13, 23)

Duminică: Volei Municipal Zalău – Arcada Galați 3-1 (22, -17, 22, 23)


Așa cum era de așteptat, Volei Municipal Zalău a avut un două prime meciuri dificile în semifinalele Diviziei A1, având în vedere că Arcada Galaţi a învins în ambele jocuri din sezonul regulat în faţa zălăuanilor. Totuși, vicecampionii au câștigat prima bătălie din lupta pentru pentru marea finală și se apropie cu pași mărunți spre calificarea în finala Diviziei A1, care este de fapt și obiectivul celor de la Volei Municipal Zalău. 

Sâmbătă şi duminică, faţă în faţă s-au aflat două echipe de un nivel apropiat, după cum o arată şi clasamentul din campionatul regulat. Dacă în sezonul regulat, duelurile dintre Arcada şi CS Volei Municipal au fost extrem de disputate și de această data cele două meciuri de la Zalău au fost extrem de interesante. Miza a fost mult mai mare acum, iar vicecampionii s-au mobilizat și nu au lăsat ca istoria să se repete, reușind să învingă cu scorul de 3-1, în ambele partide.

Așa cum era de așteptat, și cel de-al doilea meci din play-offul Diviziei A1 dintre Volei Municipal Zalău și Arcada Galați a fost extrem de strâns. După ce vicecampionii au câștigat sâmbătă în fața gălățenilor cu scorul de 3-1, duminică istoria s-a repetat. Zălăuanii au reuşit încă o data să smulgă victoria în patru seturi.

În ambele meciuri zălăuani au reuşit să câştige primul set, cel de-al treilea şi al patrulea, iar gălăţenii s-au impus doar în setul 2.

Așadar, lupta pentru marea finală îi găsește pe zălăuani în avantaj, cu cele două  meciuri disputate la Zalău. Peste o săptămână vor avea loc meciurile 3 şi 4 la Galaţi, iar în cazul în care va fi nevoie de o partidă decisivă, aceasta va stop_coloana avea loc pe terenul Zalăului, vicecampioana României fiind avantajată în această situaţie, datorită clasării mai bune la final de retur.

“Play-offul este diferit, am realizat acest lucru şi tocmai de aceea ne-am pregătit din greu pentru cele două meciuri. Am intrat pe teren mult mai concentraţi, mai pregătiţi, iar acest lucru s-a văzut. Suntem foarte fericiţi, însă acum trebuie să ne pregătim mult mai bine din punct de vedere fizic pentru a câştiga şi meciurile viitoare. Cred că cel mai greu meci a fost cel de duminică, deoarece am fost mai obosiţi, dar avantajul a fost că şi ei au fost la fel ca şi noi. Suntem pregătiţi să jucăm meciurile la Galaţi, ne dorim să câştigăm, însă suntem conştienţi că va fi greu”, a declarat Leo Dall Bosco, căpitanul formaţiei Volei Municipal Zalău, după cele două meciuri.

 “Eu am mai spus şi mă repet. Atât Arcada, cât şi Volei Municipal Zalău sunt două echipe valoaroase, iar acest lucru s-a văzut pe teren. Şi sâmbătă şi duminică s-au jucat două meciuri destul de echilibrate. Cred că diferenţa a fost făcută de micile detalii şi greşeli individuale ale jucătorilor. Cu siguranţă avem puterea de a câştiga acasă şi de a juca meciul decisiv, doar că trebuie să fim mult mai concentraţi”, a declarat Marian Apostu, antrenor Arcada Galaţi. 

Volei Municipal Zalău: Leonardo Dal Bosco – căpitan, Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Mihai Tarţa, Răzvan Olteanu şi Adrian Feher – libero. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Arcada Galaţi: Filip Despotovski – căpitan, Silviu Şuşon, Ivan Marquez, Viktor Sysoev, Caio Provenzano de Pra, Mario Cersemba Şerban Paşcan, Mihai Dumitrache şi Liviu Cristudor – libero. Antrenori: Nicu Harabagiu (principal) şi Marian Apostu (secund)

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.