Viața e minunată!

0
182

Bună să vă fie inima!

Un om veni la un rabin și i se plânse că duce o viață prea aspră: ”Învățătorule, viața mea a devenit insuportabilă. Într-o singură cameră locuim șase inși. Ce să mai fac acum?” Rabinul îi răspunse: ”Tu ai o capra, nu-i așa? Ia-o cu tine în cameră!” Omul crezu că nu a auzit bine: ”Să iau capra cu mine în cameră?” ”Fă cum ți-am spus, îi răspunse rabinul. Apoi, peste o săptămână de zile, vino din nou la mine!”

Peste o săptămână, omul, posomorât și descurajat, veni la rabin și-i spuse: ”Nu mai pot rezista, capra miroase îngrozitor!” Rabinul îi spuse:” Mergi acasa și du capra în staul la locul ei. Apoi, peste o săptămână, vino din nou la mine!” Săptămâna trecu repede. Când veni la rabin, fața omului strălucea de bucurie: ”Viața e minunată, învățătorule. Ne bucurăm pentru orice minut! Capra nu ne mai crează probleme. Suntem numai noi șase!”

Fr. Daniel Ciobanu (Să educăm prin pilde și povestioare)

Dragilor, pentru că și umorul e un dar de la Dumnezeu, vă încredințez această scurtă pildă care, întrebuințându-se de nota hazlie, ne invită la o meditație mult mai profundă asupra vieții noatre. Să ne fie de bun folos!

O zi minunată! Pace și bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.