decembrie 1, 2022

Vesti bune pentru studentii de la medicina. Examenul de rezidentiat va avea loc pe 8 decembrie

Legea 609/2019 privind organizarea si finantarea examenului de rezidentiat a fost adoptata marti, 29 octombrie, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, cu 225 de voturi "pentru".
Examenul poate avea loc in data de 8 decembrie, iar numarul de locuri scos la concurs este egal cu numarul de absolventi de Medicina. Actul normativ prevede ca numarul de locuri scos la concurs este egal cu numarul de absolventi de Medicina, iar examenul poate avea loc la data de 8 decembrie, asa cum a fost reprogramat.
Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a spus ca "atunci cand se vrea, se poate" si a apreciat ca partidele au inteles sa "renunte la orgolii si politicianisme" pentru problemele cu adevarat importante:
"Atunci cand se vrea, se poate! Am facut un apel catre toate partidele sa renunte la orgolii si politicianisme si sa rezolvam problemele cu adevarat importante. Ma bucur ca s-a inteles acest lucru si am reusit sa votam azi in regim de urgenta, in unanimitate, proiectul de lege prin care tinerii absolventi de Medicina vor putea da examenul de rezidentiat in acest an", a scris, marti, 29 octombrie, pe Facebook, Marcel Ciolacu.
Acesta a precizat ca "este vorba de aproape sase mii de viitori medici, care vor avea grija de sanatatea oamenilor dupa ce isi vor ocupa locurile in spitale".
"Desigur, daca nu le inchide PNL asa cum a scris in programul de guvernare…", a mai scris Ciolacu.
Examenul de rezidentiat, care trebuia sa aiba loc in 17 noiembrie, a fost amanat pentru 8 decembrie, din cauza ca la Ministerul Educatiei nu exista un ministru care sa semneze cele trei ordine in baza carora se organizeaza examenul.
Ministrul demis al Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca examenul are loc in baza a sapte ordine de ministru, trei dintre acestea fiind comune cu Ministerul Educatiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *