Vești bune pentru șoferi. Înmatricularea şi radierea mașinilor s-ar putea face online

Vești bune pentru șoferi. Înmatricularea şi radierea mașinilor s-ar putea face online

Înmatricularea şi radierea autovehiculelor s-ar putea face online. Pentru început, platforma va fi disponibilă pentru mașinile deja înmatriculate în România.

Înmatricularea şi radierea autovehiculelor s-ar putea face online conform unui proiect de ordonanţă care a fost pus în consultare publică, co-iniţiat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit proiectului, MAI urmează să creeze o platformă dedicată în termen de 6 – 12 luni de la adoptarea actului normativ.

„Este încă un pas înainte pe care România îl face pe drumul transformării digitale, după lansarea aplicaţiei ghişeul.ro şi a cazierului judiciar online gratuit. 

Ne propunem să îi oferim cetăţeanului o viaţă mai uşoară, o relaţie directă cu instituţiile statului, servicii uşor accesibile şi transparente, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. (…) După adoptarea proiectului de ordonanţă de urgenţă, MAI va dezvolta o platformă, în termen de 6 – 12 luni, ceea ce va permite înmatricularea şi radierea online a autovehiculelor, în primă fază pentru acele autovehicule deja înmatriculate în România”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja, citat într-un comunicat al MCID transmis marţi.

Anul trecut au fost înmatriculate aproape 130.000 de autoturisme noi şi peste 320.000 de maşini aduse din străinătate. 

Sursa informatiei: monitorulcj.ro

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *