Vești bune pentru pensionari. Pensiile vor fi virate înainte de Paște

Pensiile vor fi virate înainte de Paște, iar în acest sens, Marcel Ciolacu i-a cerut marţi ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să aibă în conturi pensiile la timp, conform evz.ro.

Pensiile vor fi virate înainte de Paște

Așadar, Marcel Ciolacu a făcut apel la Simona Bucura Oprescu pentru a vedea ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română.

„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile Pascale”, a spus Ciolacu în şedinţa de Guvern.

Deoarece urmează minivacanța de 1 Mai apoi Paștele pe 5 mai, din acest motiv pensiile ar putea veni cu o întârziere în luna mai. Este vorba despre cei peste 2.500.000 pensionari care primesc banii de la Poșta Română.

Poșta Română va avea un program special în această minivacanță, mai exact în perioada 1-7 mai. Poștașii sunt angajații statului, iar în perioada următoare vor avea liber 6 zile, până în data de 7 mai 2024.

Când ar putea începe livrarea pensiilor

Livrarea pensiilor va începe, cel mai probabil, pe data de 2 mai, și nu pe 1, așa cum se procedează de obicei. Ziua de 1 Mai va fi zi liberă de la stat. Cu privire la pensiile de pe card, acestea sunt virate pe 12 în fiecare lună. Dar în urma apelului premierului s-ar putea ca băncile să le livreze mai repede.

Pensiile încep să fie distribuite între 1 și 15. Dar poștașii, potrivit semnalelor de la Guvern, vor lucra pe data de 2 mai 2024. În acest fel, pensiile distribuite prin intermediul Poștei Române vor ajunge la pensionari încă de vineri, 2 mai. Mai mult, 6 mai, a doua zi de Paşte, va fi considerată zi liberă. Și pentru că poștașii vor lucra pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *