noiembrie 26, 2022

Vesti bune pentru angajatii zilieri! Mai multi bani de la 1 ianuarie 2020!

Lucratorii cu ziua se pot bucura si ei de majorare! Guvernul a decis ca si lor sa le fie schimbat salariul. Astfel s-a modificat tariful orar al zilierilor!
Intrucat salariul minim pe tara va creste din prima zi a anului viitor, de la 2.080 la 2.230 de lei, rezulta ca renumeratia bruta orara a zilierilor se va majora si ea de la 12.4 la 13,3 lei.
Desi remuneratia orara a zilierilor se stabileste prin negociere directa cu angajatorul, conform Legii 52/2011, aceasta nu poate fi mai mica decat valoarea pe ora a salariului minim brut pe tara.
Plata zilierilor se acorda de catre firme, PFA-uri sau entitati publice, la sfarsitul fiecarei zile de lucru, la sfarsitul saptamanii, lunii, sau la finalul perioadei lucrate, dupa caz.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *