ianuarie 31, 2023

Veste buna pentru români: masura de poprire a conturilor va disparea chiar în acest an

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici a anuntat miercuri ca vrea sa elimine, pâna la finalul acestui an, masura de poprire a conturilor deoarece considera ca aceasta masura este o abordare mult prea agresiva din partea statului si care afecteaza omul de rând.

rn

Ministrul a declarat la postul de televiziune Antena 3: “Nu te poti uita în ochii unui român simplu, care n-are niciun fel de instrument de aparare. O sa dispara aceasta abordare agresiva din partea statului. Poprirea aceasta dispare. Nu o sa mai gaseasca românul un cont blocat pe neasteptate când pleaca într-o excursie în afara tarii si se trezeste ca nu poate sa-si acceseze conturile pentru ca, pentru o suma minora, cineva i-a blocat toate conturile. Asta dispare pâna la sfârsitul acestui an”. Desi este constient de importanta acestei schimbari si de efectele pe care le va produce în piata Ministrul a afirmat ca pozitia sa ramâne ferma în acest sens cu toate ca exista oameni invidiosi pe lucrurile care se fac în sistem.
S-a pus de multe ori pâna acum în discutie faptul ca o asemenea poprire nu este una corecta, indiferent de sumele datorate de români, în conditiile în care se poate ca cetateanul sa aibe nevoie de bani si sa se trezeasca brusc ca nu mai are acces la banii sai. Acest lucru este cu atât mai problematic în conditiile în care te afli în afara tarii si nu dispui de nicio alta sursa de venit.
Ministrul se pare ca se afla într-o pasa puternic optimista deoarece mai intentioneaza sa renunte si la lista neagra a datornicilor-persoane fizice, pe care o considera o masura comunista.
Totodata Teodorovici a mai anuntat ca va propune în curând colegilor din PSD o prevedere legala care sa oblige la suspendarea din partid a membrilor care au datorii la stat. Acum noi nu putem decât sa asteptam ca toate aceste masuri sa intre în aplicare cât mai curând si sa îi uram Ministrului sa aibe cât mai multe idei constructive si utile pentru cetateni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut