Veste buna pentru români: masura de poprire a conturilor va disparea chiar în acest an

0
17

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici a anuntat miercuri ca vrea sa elimine, pâna la finalul acestui an, masura de poprire a conturilor deoarece considera ca aceasta masura este o abordare mult prea agresiva din partea statului si care afecteaza omul de rând.

rn

Ministrul a declarat la postul de televiziune Antena 3: “Nu te poti uita în ochii unui român simplu, care n-are niciun fel de instrument de aparare. O sa dispara aceasta abordare agresiva din partea statului. Poprirea aceasta dispare. Nu o sa mai gaseasca românul un cont blocat pe neasteptate când pleaca într-o excursie în afara tarii si se trezeste ca nu poate sa-si acceseze conturile pentru ca, pentru o suma minora, cineva i-a blocat toate conturile. Asta dispare pâna la sfârsitul acestui an”. Desi este constient de importanta acestei schimbari si de efectele pe care le va produce în piata Ministrul a afirmat ca pozitia sa ramâne ferma în acest sens cu toate ca exista oameni invidiosi pe lucrurile care se fac în sistem.
S-a pus de multe ori pâna acum în discutie faptul ca o asemenea poprire nu este una corecta, indiferent de sumele datorate de români, în conditiile în care se poate ca cetateanul sa aibe nevoie de bani si sa se trezeasca brusc ca nu mai are acces la banii sai. Acest lucru este cu atât mai problematic în conditiile în care te afli în afara tarii si nu dispui de nicio alta sursa de venit.
Ministrul se pare ca se afla într-o pasa puternic optimista deoarece mai intentioneaza sa renunte si la lista neagra a datornicilor-persoane fizice, pe care o considera o masura comunista.
Totodata Teodorovici a mai anuntat ca va propune în curând colegilor din PSD o prevedere legala care sa oblige la suspendarea din partid a membrilor care au datorii la stat. Acum noi nu putem decât sa asteptam ca toate aceste masuri sa intre în aplicare cât mai curând si sa îi uram Ministrului sa aibe cât mai multe idei constructive si utile pentru cetateni.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.