decembrie 2, 2022

Veste buna pentru pensionari. Ce se intampla cu tichetele de calatorie. Proiect

Surpiza pentru o parte dintre pensionarii romani, la scurt timp dupa incheierea primului tur al alegerilor prezidentiale. Tichetele de calatorie pe care acestia aleg sa nu le mai utilizeze, s-ar putea transforma in foarte scurt timp in bonuri de masa. Totul, ca urmare a celui mai recent proiect legislativ care urmeaza a fi supus aprobarii in Parlament.
Acesta vizeaza pensionarii din sistemul asigurarilor sociale de stat, dar si pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale. Acestia beneficiaza anual de sase calatorii simple, cu reducere de 50 la suta din tariful stabilit pentru calatoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern comun.
"Astfel, in cazul in care biletele de valoare nu au fost folosite in cursul anului, de catre pensionarii din sistemul asigurarilor sociale de stat, din sistemul de pensii si asigurari sociale de stat pentru agricultori, precum si de catre pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale, acestea pot fi compensate in tichete de masa", se spune in expunerea de motive a initiativei legislative.
Peste 4 milioane de pensionari vor primi bonuri de masa in schimbul tichetelor de calatorie neutilizate
"De acestea (tichetele de masa) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflati in evidenta Casei Nationale de Pensii Publice, precum si cei aflati in evidenta Caselor Sectoriale de Pensii", mai noteaza initiatorii.
Asadar, modificarea legislativa propusa spune ca in cazul in care biletele de valoare nu au fost folosite in cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurarilor sociale de stat, din sistemul de pensii si asigurari sociale de stat pentru agricultori, precum si de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale, acestea pot fi compensate in tichete de masa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *