februarie 9, 2023

Vernisaj de expoziție în stradă la Șimleu Silvaniei

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, în colaborare cu Primăria Orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei organizează vernisajul expoziției ”Fețele Migrației”, realizată de către cercetătorii  Corina Bejinariu și Valer Simion Cosma, în colaborare cu patru artiști care documentează fotografic tema migrației: Vlad Petri, Patricia Marina Toma, Eli Driu și Ionuț Teoderașcu.

Fotografiile realizate de artiștii fotografi surprind fețele diverse ale migrației românești, iar pentru decodificarea mesajelor ascunse în instantanee sunteți așteptați să vizitați expoziția.

Vernisajul expoziției are loc marți, 21 septembrie, la ora 14.00, la Centrul Național de Informare Turistică din Șimleu, unde vor participa și Cristian Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei și Corina Bejinariu, manager MJIAZ.  Tot în cadrul evenimentului va avea loc și vizionarea materialului video “Fețele Migrației” și vizitarea expoziției “Fețele Migrației” pe gardul din apropierea CNIPT  Șimleu Silvaniei.

Expoziția ”Fețele Migrației” a fost realizată în cadrul proiectului ”Luna Diasporei” și continuă cercetările fenomenului migrației din Sălaj.  Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău a derulat  un proiect important  dedicat fenomenului migrației: ”Anonimii Migrației – Teatru Documentar Rural”, un proiect de intervenție culturală cu un pronunțat caracter interdisciplinar și multicultural care a inaugurat seria de colaborări cu sectorul artistic independent din domeniul artelor spectacolului și artelor vizuale. Proiectul a vizat documentarea efectelor migrației transnaționale în comunele Carastelec, Marca și Hida, în vederea producerii unui spectacol de teatru documentar și a unei expoziții foto-audio, urmate de un mini-turneu de prezentare a spectacolului rezultat în fața publicului din comunele menționate. În urma bunei relaționări cu artiști fotografi din cadrul proiectului, Muzeul a continuat colaborarea cu aceștia și a valorificat încă o dată documentarea tematică prin noua expoziție ”Fețele Migrației”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut