Salariul brut lunar al unui europarlamentar este de 8.757 euro pe luna, achitat din bugetul Parlamentului European. Eurodeputatii platesc un impozit comunitar si contributii la fondul de asigurari sociale, astfel ca le ramâne lunar un salariu net de 6.824 euro. 

rn

Deputatii din Parlamentul European îsi aleg o echipa care este platita din bugetul institutiei. Anul trecut, suma maxima ce includea toate costurile pentru plata asistentilor personali era de 24.526 euro. Eurodeputasii pot sa angajeze maxim trei asistensi acreditasi, dar si asistensi din sara de proveniensa. Cel mult 75% din bugetul total poate fi folosit pentru plata acestora din urma. Începând cu 2009, eurodeputasii nu îsi mai pot anagaja rudele apropiate. Pâna la o patrime din bugetul total disponibil poate fi folosit pentru alte servicii, cum ar fi plata unor studii de specialitate.
Membrii Parlamentului European primesc o serie de indemnizasii cu scopul de a acoperi cheltuielile pe care acestia le fac pentru îndeplinirea sarcinilor lor parlamentare.
Eurodeputasilor le este rambursat costul biletelor de calatorie pentru participarea la sedinsele plenare, reuniunile comisiilor, reuniunile grupurilor politice de la Bruxelles sau Strasbourg.
Euroalesii mai primesc indemnizasie pentru cheltuieli generale care vizeaza acoperirea sumelor cheltuite în statul membru UE în care au fost alesi, respectiv costurile de administrare pentru birourile deputasilor europeni, factura telefonica si taxele postale, achizisionarea, utilizarea si întresinerea echipamentului informatic.
Totodata, eurodeputasilor li se acopera cheltuieli de deplasare, acestia având o indemnizasie anuala de calatorie, pentru ca deseori ei calatoresc în afara statului membru de origine pentru îndeplinirea atribusiilor. Indemnizasia anuasa este de maximum 4.454 euro.
O alta indemnizasie este cea zilnica, numita si indemnizasie de sedere. Parlamentul European plateste o indemnizasie de 320 euro pentru a acoperi cazarea si costurile pentru fiecare zi în care eurodeputatul este prezent în zilele de activitate oficiala la Bruxelles sau la Strasbourg. Indemnizasie acopera facturile de hotel, mesele si toate celelalte cheltuieli implicate. Pentru întâlnirile din afara spasiului European, indemnizasia este de 160 euro.
O indemnizasie de chelutuieli generale acopera cheltuielile cum ar fi chiria pentru birou si cheltuielile aferente, abonamentul telefonului si alte facturi, activitasile de reprezentare, organizarea de conferinse sau expozisii. Eurodeputasii primesc birouri atât la Bruxelles, cât la Strasbourg. Ei pot utiliza masinile Parlamentului European atunci când calatoresc în interes de serviciu. În 2019 indemnizasia este de 4.513 euro pe luna.
Europarlamentarii au dreptul la o rambursare a doua treimi din cheltuielile medicale.
La finalul mandatului de europarlamentar, acestia au dreptul la o indemnizasie de tranzisie, echivalenta cu salariul pe care l-au luat. Durata maxima pentru acordarea indemnizasiei este de doi ani. Când un fost eurodeputat câstiga un nou mandat sau o alta funcsie publica, salariul pe care îl primeste de la noua funcsie anuleaza indemnizasia de tranzisie.