ianuarie 28, 2023

Vasile si Daniela Cota, retinuti de procurori pentru 24 de ore

Presedintele clubului Volei Municipal Zalau, Vasile Cota, si sotia acestuia, Daniela Cota, au fost retinuti in aceasta dupa amiaza de procurorii salajeni pentru 24 de ore. Cei doi au in prezent calitatea de suspecti.

rn

Masura retinerii celor doi vine la aproximativ doua saptamani dupa ce  procurorii au desfasurat trei perchezitii domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv Asociatia Club Sportiv Volei Municipal Zalau, si la domiciliul si locuinta detinute de Vasile si Daniela Cota, locatii in care erau pastrate documente referitoare la activitatea clubului de volei.

rn

In cursul zilei de 11 mai au avut loc o serie de actiuni ale procurorilor la conducerea Clubului Sportiv Volei Municipal Zalau, privind modul in care au fost gestionate fondurile obtinute de la bugetul local al Municipiului Zalau in perioada 2016-2020.

rn

Procurorii salajeni au explicat atunci ca "in dosarul penal nr. 168/P/2020 al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, se efectueaza urmarirea penala in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri oficiale, prevazuta de dispozitiile articolului 320 alin. 1 si 2 Cod penal, uz de fals, prevazuta de dispozitiile art. 323 Cod penal, delapidare prevazuta de dispozitiile art. 295 Cod penal cu aplicarea articolului 328 Cod penal, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata prevazuta de dispozitiile articolului 322 alin. 1 Cod penal cu aplicarea articolului 35 alin. 1 Cod penal si obtinere ilegala de fonduri in forma continuata prevazuta de dispozitiile art. 306 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal. Cercetarile ce se efectueaza in dosar vizeaza modul in care Asociatia Club Sportiv Volei Municipal Zalau a obtinut finantari nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalau in perioada 2016-2020 si modul in care au fost gestionate, ulterior obtinerii, sumele de bani provenite din bugetul local. In vederea administrarii probatoriului, necesar pentru stabilirea starii de fapt, la data de 11.05.2020, in baza mandatelor de perchezitie domiciliara emise de judecatorul de dreptul si libertati din cadrul Tribunalului Salaj, procurorul de caz cu sprijinul ofiterilor din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Salaj- Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciul de Actiuni Speciale a procedat la efectuarea unui numar de trei perchezitii domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv Asociatia Club Sportiv Volei Municipal Zalau si la domiciliul si locuinta unor persoane fizice, locatii in care erau pastrate documente referitoare la activitatea clubului de volei. Cercetarile continua in cauza in vederea stabilirii starii de fapt, a existentei sau inexistentei elementelor constitutive ale infractiunilor pentru care se efectueaza urmarirea penala in rem ( cu privire la fapta n.red.) si pentru stabilirea vinovatiei autorilor".

rn

Precizam ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatiei.

rn

 Sursa foto: Facebook

1 thought on “Vasile si Daniela Cota, retinuti de procurori pentru 24 de ore

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut