Vasile Chende a salvat sălăjeni de la moarte timp de 20 de ani, dar nu s-a putut salva şi pe sine

A salvat sute de sălăjeni din ghearele morţii. S-a aflat acolo unde moartea îşi întindea tentaculele şi a reuşit să-i scape din ele pe semenii lui. Nu a reuşit însă să se scape pe sine.
Vasile Chende a fost timp de 20 de ani ambulanţier la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj. A moştenit această nobilă meserie din familie. Tatăl său a fost şi el ambulanţier, iar mama sa asistentă medicală în cadrul aceleiaşi unităţi. Ceasul rău a făcut însă ca într-una din zilele săptămânii trecute inima lui Vasile Chende să mai bată normal. Medicii au apus că ambulanţierul a făcut infarct. Vasile avea numai 44 de ani. Mult prea tânăr, aşa că toţi cei din preajma lui au sperat că episodul este trecător. A fost trimis cu elicopterul la Spitalui de cardiologie din Târgu Mureş. Colegii săi au strâns fonduri pentru a-l ajuta. Dar inima nu l-a mai ascultat nici pe el şi nici pe medici şi s-a încăpăţânat să se oprească. Vineri (4 decembrie), Liviu Balint, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, a spus la stop_coloana auzirea tristei veşti: “Din păcate, omul care a participat la salvarea a mii de vieţi a plecat dintre noi astăzi (vineri – n.r.). Îi aducem un ultim omagiu. Ambulanţa este în doliu”.
Vasile Chende mai avea multe de făcut, aşa cum a făcut 20 de ani pentru sălăjeni. Dar soarta a fost crudă cu el. A lăsat aici în “valea plângerii” o fată în clasa a XII-a şi o alta în clasa a X-a. Adriana, cea care i-a fost soţie, mângâie şi ea durerile semenilor lucrând ca asistentă la Unitatea de Primiri Urgenţe. Să le de Dumnezeu putere pentru acest moment greu şi pentru ce mai au de făcut!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *