Doi pusti din Simleu s-au suparat tare rau pe scoala si, in consecinta, au devastat mai multe sali de clasa in perioada 12 – 15 martie. „In dimineata zilei de luni, politia din Simleu a fost sesizata de directorul unei scoli gimnaziale din oras care declara ca persoane necunoscute au patruns prin fortarea si spargerea a doua geamuri, in incinta scolii, unde au distrus mobilierul si aparatura dintr-o sala de clasa, iar in alta, au stropit peretii si mobilierul cu cerneala rosie”, se mentioneaza intr-un comunicat al IPJ Salaj.
Pruncii nevinovati au incercat sa sustraga rechizite scolare si mingi, pe care le-au abandonat in curte, in cele din urma, furand in schimb mai multe tuburi din PVC pentru instalatii electrice, prejudiciul astfel cauzat fiind de de 1.000 lei.
In urma cercetarilor efectuate, politistii au reusit identificarea autorilor acestia fiind doi minori de 8 respectiv 11 ani, ambii elevi, unul dintre ei chiar la scoala in cauza. Misiunea politistilor a fost destul de simpla deoarece micii vandali au fost inregistrati pe camerele video cu care este dotata scoala din Simleu.