noiembrie 26, 2022

Parlamentarii și-au acordat, lor și colegilor de partid primari, pensii speciale frumușele. Asta în țara în care exista înca pensii de 1 leu, suplimentate forțat printr-o indemnizație de completare pâna la valoarea pensiei minime de 400 de lei. Aproape 400 de mii de români primesc pensia minima garantata de stat, adica 400 de lei. Împotriva indignarii publice, legea pensiilor speciale pentru parlamentaril a fost promulgata. De ce n-a fost atacata la Curtea Constituționala e un mare semn de întrebare. 

Vazând ca le fuge preșul de sub picioare, parlamentarii s-au gândit sa-și asigure batrâneți luxoase. Cum? Cu bani de pe truda și spinarea acestui popor. În disprețul maselor mari de saraci – oameni care muncesc, dar tot saraci sunt. Pensiile speciale sunt o dovada a sfidarii. Cu ce drept și din banii cui un parlamentar sa primeasca 4.500 de lei în plus pe luna la pensia sa normala? Ce a facut el pentru 4.500 de lei în cele trei mandate? E valoarea a mai mult de 11 pensii minime și a aproape șase pensii medii. Cu cât a contribuit alesul nostru la fondul de pensii al statului de își permite sa jecmaneasca bugetul cu atâta nesimțire? În contextul de fața, principiul contributivitații nu stop_coloana funcționeaza și pentru parlamentari. Fara nici o reținere putem afirma ca aleșii noștri savârșesc o hoție. Își fura propriul popor. Cu un asemenea Parlament de hoți, de corupți, de capatuitori, nimeni nu ar putea gu-verna. Churchill de ar fi premier n-ar putea administra o țara cu parlamentarii români, care vad în poziția lor doar rost de capatuiala pe banii populației. Ba mai mult, ciuma pensiilor nesimțite paralmentarii o întind și peste capetele aleșilor locali, primari și viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. Fara sa le pese ca va fi un efor financiar uriaș, pe care vor trebui sa-l susțina cei mulți care muncesc deja pe mai nimic și ajung la final la o pensie de mizerie. Poate noi taxe și impozite, puse pe spinarea românilor, vor putea acoperi pensiile speciale ale celor care se considera speciali, adica ale aleșilor noștri cu nedisimulate apucaturi de vampiri ai neamului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *