septembrie 29, 2023

Valul renovării aduce modernizarea a 7 clădiri publice din Zalău. Primarul Ionel Ciunt a semnat contractele

0

Clădirile a șase unități de învățământ din Zalău – Liceul ”Gheorghe Șincai” și cinci școli gimnaziale: ”Iuliu Maniu”, ”Mihai Eminescu”, ”Porolissum“ și ”George Coșbuc” – plus clădirea în care funcționează sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public (SADP) vor fi modernizate în perioada următoare datorită fondurilor accesate de Primăria Zalău prin PNRR, în cadrul ”Valului renovării” lansat de Ministerul Dezvoltării.

În a treia zi de Crăciun, primarul Ionel Ciunt a semnat contractele de finanțare pentru cele șapte proiecte care vor aduce condiții moderne de învățare pentru mii de elevi din Municipiu și costrui de administrare și funcționare a clădirilor publice mult mai mici decât în prezent.

”Am semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea a șase unități de învățământ și a sediului SADP. Mă bucur că aproape 16 milioane de euro din banii europeni ajung în Zalău și sunt folosiți cu precădere pentru reabilitarea unităților de învățământ. La finalizarea acestor proiecte, peste 50 la sută din elevii Municipiului Zalău vor beneficia de condiții moderne în școlile în care învață. Aceste tipuri de proiecte vor continua în Municipiul Zalău pentru că, DA, un act educațional de calitate înseamnă și infrastructură școlară modernă, infrastructură școlară de nivel european”, a declarat primarul Ionel Ciunt.

Cele 7 proiecte pentru care s-au semnat contractele de finanțare vizează creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Simion Bărnuțiu” Zalău, valoare totală cu TVA – 11.150.376,27 lei; creșterea eficienței energetice a Liceului Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău, etapa II, valoare totală cu TVA – 17.326.978,47 lei; ceșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Iuliu Maniu” Zalău, valoare totală cu TVA – 12.743.287,16 lei; creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Zalău, corp B și Sala de Sport, valoare totală cu TVA 9.902.795,24 lei; creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Porolissum și a Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” Zalău, valoare totală cu TVA – 12.021.657,28 lei; creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul”, Zalău – valoare totală cu TVA – 14.544.977,63 lei; creșterea eficienței energetice a sediului SADP Zalău, valoare totală cu TVA – 915.753,89 lei.
Toate cele 7 proiecte în valoare totală de 78,6 milioane de lei sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5, Valul Renovării.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut