noiembrie 30, 2022

Valea Zalaului, cea mai poluata

Calitatea aerului respirat de salajeni in primele doua luni ale acestui an s-a incadrat in limitele prevazute de lege, exceptie facand localitatea Sarmasag, unde, in zona District Ape, s-au inregistrat luna trecuta depasiri la pulberi sedimentabile. Datele provin din Raportul privind starea mediului, elaborat de Agentia pentru Protectia Mediului Salaj. Conform raportului mentionat, monitorizarea calitatii aerului din judet se realizeaza prin prelevarea de probe din 23 de puncte, amplasate in sapte localitati, plus informatiile furnizate de statia industriala mobila montata in curtea Statiei Meteo din Zalau.
In privinta calitatii apelor din judet, raportul evidentiaza, si de aceasta data, problemele de pe Valea Zalaului, aval de municipiu, cauzate, pe de-o parte, de canalizarea deficitara din oras, iar pe de alta parte, si de tratarea uneori deficitara a apei uzate in Statia de epurare Zalau (spre exemplu, in februarie, indicatorul azot total a depasit de doua ori concentratia avizata). In afara Vaii Zalaului, care are o calitate apreciata ca “slaba”, restul cursurilor de apa monitorizate au apa “buna” sau “foarte buna”.
Nivelul de zgomot ramane, si de aceasta data, un aspect problematic, inregistrandu-se frecvente depasiri ale limitei maxime admise, in special in zonele cu trafic intens. Cele mai zgomotoase zone din judet sunt, potrivit raportului APM, in Zalau, mai exact intersectiile de la Astralis si Silvania.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *