Din 8 iulie până cel puțin în 9 august, circulația pe Valea Oltului (DN7) va fi închisă pe timp de zi. Motivul îl reprezintă lucrările de defrișare, la peste 70 de metri înălțime, necesare continuării lucrărilor la lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești.

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, spune că aceste lucrări ar reprezenta un pericol pentru traficul rutier și nimeni nu-și poate asuma pierderea de vieți omenești. Cum alte soluții nu au fost idendificate, s-a decis ca circulația să fie deviată pe rute alternative. Aceste rute vor fi comunicate de Compania Națională de Autostrăși și Infrastructură Rutieră (CNAIR) și de Poliția Română.

„O să merg vineri împreună cu domnul director Pistol și cu colegii din CNAIR la fața locului. Avem acest lot 2 de pe Sibiu – Pitești care implică defrișări, acestea au fost aprobate. Aceste lucruri trebuie făcute dacă vrem să facem această autostradă. Dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7. Cert este că în acest moment aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranța traficului, ar pune în pericol viața celor care circulă pe DN7 și asta nu și-o poate asuma nimeni. De aceea, din 8 iulie până în 9 august vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu – Pitești. Nu există altă variantă. Am încercat să găsim variante. Vorbim de înălțimi foarte înalte care ajung până la 70 de metri unde trebuie tăiați acești arbori care riscă, în mare măsură, să ajungă pe carosabil și să pună în pericol siguranța circulației. Circulația va fi închisă pe perioada zilei. Colegii de la CNAIR împreună cu Poliția Română vor transmite rutele alternative”, a declarat Sorin Grindeanu.

Cum trecem Carpații în/ din Ardeal

Închiderea principalei rute din/ spre Ardeal, în plină vacanță de vară, va afecta atât oamenii aflați în concediu în țară și, mai ales transportatorii. Aceștia din urmă au ca alternative dinspre/ către centrul și vestul țării doar Valea Prahovei deja extrem de aglomerată sau DN1A Cheia Săcele, legătura București – Brașov.

Pe Valea Prahovei există deja impuse restricții pentru camioane în weekend și în timpul zilei, de luni până vineri. În curând, tot pe această rută, se va circula și mai greu pentru că, la Podul Posada, va fi instalat și un semafor odată cu debutul lucrărilor de reparații la viaductul construit în 1925 și pe care se circulă deja cu restricții.